Tennis

Matchfixing-ofre får mundkurv - DIF kræver forandring

Tennissporten er plaget af matchfixingproblemer. Det viser blandt andet historien om den danske mester Martin Pedersen, der er blevet tilbudt penge for at tabe et sæt. En historie, tv2.dk fortalte tidligere lørdag.

Og Danmarks Idræts Forbund DIF skal underrettes, når danske atleter oplever matchfixing. Men det sker ikke altid i tennissporten, fordi tennisspillerne skriver under på, at de ikke må videregive sagen, når de melder den til det internationale tennisforbund. Og det er problematisk, mener Morten Mølholm, udviklingschef i DIF.

- Det kan være af hensyn til deres efterforskning, at de helst ikke vil advare dem, der har forsøgt at fixe kampene. Det kan så også være, fordi man forsøger at tysse så meget ned som muligt, fordi man helt ikke vil have, at der bliver sået tvivl om tennissportens troværdighed.

- Hvis det sidste er tilfældet, så synes jeg selvfølgelig, det er noget skidt, siger han til tv2.dk.

- Man skal være åben omkring, at der kan være matchfixing i tennis, og det ved vi, at der er. Og så kommer man altså længst med åbenhed. Med åbenhed signalerer man, at man gør noget ved problemer, og at man er villig til at gøre noget ved problemet, og det er vores linje i Danmark.

Derfor har DIF bedt om et møde med det internationale tennisforbund for at komme problemerne til livs.

- Det får vi forhåbentlig inden længe et møde med dem om.

Ærgrer det dig, når I ikke bliver kontakt?

- Ja, det gør det helt sikkert. Alle medlemmer af DIF, som bliver udsat for den slags, har faktisk i henhold til vores regler en underretningspligt. Reglerne er meget nye, og det er sandsynligvis af uvidenhed, at tennisspillerne ikke oplyser os om det, men de har faktisk en pligt til at oplyse os om det.

- Vi skal have det at vide. Hvis man bliver udsat for det eller har kendskab til det, har man pligt til at oplyse om det.

Det er altså ikke tennisspillerne, der skal klandres for dette problem, forklarer Morten Mølholm. Det er det internationale tennisforbund, der bør ændre praksis.

- Hvis de så har en problemstilling i forhold til det internationale tennisforbund - at de ikke må fortælle os om det - så er det klart, at så skal vi løse det med det internationale tennisforbund, for spillerne skal selvfølgelig ikke komme i klemme mellem os og dem.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Tennis Integrity Unit (TIU), som er ansvarlig for arbejdet mod korruption i international tennis.