Tennis

Tennisstjernens kæmpebrøler: Sådan havde hun undgået dopingsag

Maria Sharapova kan sandsynligvis se frem til en eller anden form for karantæne, efter at hun er blevet testet positiv for doping.

Stoffet meldonium er først blevet gjort ulovligt fra nytår, og det er årsagen til, at Maria Sharapova under årets Australian Open blev testet positiv for brugen af det.

Russeren fortæller, at hun har taget meldonium gennem ti år mod blandt andet forkølelse og influlenza, men hun anede ikke, at det var blevet gjort ulovligt.

- Jeg modtog en e-mail fra WADA (det internationale antidopingagentur, red.) den 22. december med ændringerne til det kommende år med en liste over de forbudte stoffer i 2016. Jeg kiggede ikke på den liste, siger Maria Sharapova.

Dopingsyndere får ofte en karantæne på to år ved første tilfælde af doping. Meldonium er ifølge Anti Doping Danmark et stof, der kan virke præstationsfremmende for atleter.

- Jeg ved ikke noget om konsekvenserne. Det her er nyt for mig. Jeg modtog beskeden for et par dage siden og vil arbejde sammen med ITF (det internationale tennisforbund, red.), siger Sharapova.

Tennissportens antidopingprogram, TADP, bekræfter nyheden fra Maria Sharapova med følgende ordlyd.

- Den 26. januar 2016 afleverede frøken Sharapova en test til TADP i forbindelse med hendes deltagelse i Australian Open.

- Testen blev analyseret af et af det internationale antidoopingagentur, WADA, godkendt laboratorium, som meldte en positiv test for meldonium tilbage. Det er et forbudt stof under WADA og derfor også TADP.

- I henhold til TADP's artikel 8.1.1 blev frøken Sharapova den 2. marts bekendt med en antidopingovertrædelse.

- Frøken Sharapova har accepteret fundet af meldonium i hendes test fra den 26. januar.

Samtidig fremgår det, at Maria Sharapova bliver midlertidigt suspenderet fra og med den 12. marts.