Rio 2016

Wozniacki ikke udtaget til OL: Nu appellerer Dansk Tennis Forbund

Det internationale tennisforbund, ITF, har givet besked til Dansk Tennis Forbund om, at Caroline Wozniacki ikke står på deltagerlisten til OL.

Dansk Tennis Forbund, DTF, har fået besked af det internationale tennisforbund, ITF, om, at Caroline Wozniacki ikke står på deltagerlisten ved sommerens OL-slutrunde.

Det har fået Dansk Tennis Forbund til at appellere det internationale forbunds beslutning. Hvilket de skal gøre inden den 16. juni. Derudover vil DTF også gerne støtte danskeren ved en høring.

- DTF vil gerne bakke Caroline op ved den mundtlige ITF-høring under Wimbledon den 30. juni, hvis Caroline ønsker dette, siger DTF-næstformand Thomas Kønigsfeldt i en pressemeddelelse.

Han sidder også i ITF’s bestyrelse – dog uden at have formel indflydelse i ITF’s OL-komité. 

Årsagen til, at Caroline Wozniacki har fået et nej, er, at hun ikke opfylder kravene til at stille op. Udover at være blandt de 56 bedste i verden, skal hun nemlig også have stillet op for det danske landshold to gange siden sidste OL.

Det har den tidligere verdensetter kun gjort én gang, og da hun ville have stillet op i den seneste landskamp, var hun skadet.

DTF mener derfor, at der er en god årsag til, at danskeren ikke kunne stille op for anden gang.

Morten Rodtwiit, som fungerer som OL-chef i Dansk Idrætsforbund, DIF, mener, at et andet godt argument er, at tennisturneringen ville blive væsentlig stærkere med den danske tennisdronning som deltager.

- Vi synes, Caroline (Wozniacki red.) hører med, frem for en der ligger væsentlig længere nede på ranglisten. Det tror jeg i virkeligheden er vores stærkeste argument, siger han til TV 2 SPORT.

Caroline Wozniacki er stadig udvalgt som fanebærer til OL, og det har DIF ikke tænkt sig at ændre på. Kun hvis de får et afslag den 30. juni, hvor ITF træffer den endelig afgørelse.

- Vi har ikke nogen plan b på nuværende tidspunkt. Det får vi selvfølgelig, hvis tilfældet skulle være, at vi får et afslag og Caroline ikke kommer med til OL. Så er vi selvfølgelig hurtig reagerende på den situation, fortæller Morten Rodtwitt.