Rio 2016

Ros fra Murray til utrættelig Del Potro

Guldvinder Andy Murray, sølvvinder Juan Martin Del Potro og bronzevinder Kei Nishikori poserer på podiet efter medaljeoverrækkelsen. MARTIN BERNETTI / Scanpix Denmark

Andy Murray siger, at hans anden OL-titelkamp var en af karrierens hårdeste at komme igennem.

Andy Murray lignede igennem det meste af mændenes OL-finale i tennis den spiller med mest overskud, men det var nu ikke tilfældet.

I hvert fald siger skotten, at det krævede masser af kræfter at besejre argentinske Juan Martin del Potro i fire sæt.

- Det er nok en af de hårdeste kampe, jeg har spillet for at vinde en stor finale.

- Det var hårdt fysisk og psykisk, for der var en masse op- og nedture. Det var meget hårdere end at vinde i London for fire år siden, hvor det var mere forudsigeligt. Denne finale kunne være gået til begge sider, siger briten til AFP.

Del Potro var sidste år tæt på at stoppe karrieren efter at være blevet opereret i håndleddet for tredje gang.

Men han fortsatte, og det imponerer Murray, der havde store problemer med argentineren, som tidligere i turneringen sendte både Novak Djokovic og Rafael Nadal ud.

- At komme tilbage og overvinde præcis de samme problemer igen og samtidig besejre nogle af verdens bedste, det aftvinger stor respekt.

- Der er ikke mange spillere, der ville have fortsat med at kæmpe, som han har gjort, og derfor har han grund til at være stolt over sin indsats, siger Murray.

Del Potro græd efter sit finalenederlag, men er trods alt stolt over, at han fik sølv i turneringen.

Og så roser han ikke kun de mange argentinske fans på centre court, men også brasilianerne, der ellers ikke plejer at have varme følelser for naboerne mod syd.

- De heppede på mig og viste stor respekt. De fik mig til at fortsætte, og de fik mig til at græde, siger Juan Martin del Potro.

/ritzau/AFP