Tennis

Tennisstjerne får lang karantæne - kan blive nedsat, hvis han går til psykolog

ATP har udstedt en bøde og lang karantæne til Nick Kyrgios, efter australieren endnu en gang har vist dårlig attitude på banen til en kamp i Shanghai.

Så er den gal igen. 

Den australske tennisspiller Nick Kyrgios skal sidde uden for det næste stykke tid, fordi han ved flere lejligheder har udvist dårlig opførsel på banen, senest i forbindelse med Masters 1000-turneringen i Shanghai, det meddeler det internationale tennisforbund, ATP, mandag.  

Her gjorde 21-årige Kyrgios sig uheldigt bemærket i sit nederlag mod tyskeren Mischa Zverev, hvor han blandt andet gav op og gik fra banen inden det igangværende point var færdigspillet. Fra tilskuerpladserne råbte en mand, at han skulle respektere spillet, hvorefter Kyrgios frustreret svarede: 

- Vil du herned og spille i stedet? 

På det efterfølgende pressemøde fortsatte den unge australier sin ugidelige attitude, da spørgsmålet gik på, om han følte, at han skyldte noget til publikum. 

- Jeg skylder dem intet. Jeg tvinger dem ikke til at komme og se på, svarede han. 

Karantænen strækker sig fra dags dato til 15. januar 2017, men han har mulighed for at få den reduceret, så han igen kan komme i kamp den 5. november. Dette sker kun, hvis han indvilger i at samarbejde og lægge en plan med en sportspsykolog. 

- Kokkinakis knalder din kæreste

Det er ikke første gang, at det unge stortalent kommer i forbundets og mediernes søgelys for upassende kommentarer.

Tilbage i 2015 spillede australieren en kamp i Rogers Cup mod Stanislas Wawrinka, hvor han ikke havde tænkt på, at der var mikrofoner placeret omkring banen. 

- Kokkinakis knalder din kæreste, jeg er ked af at sige det, sagde Kyrgios dengang med henvisning til, at den australske tennisspiller Thanasi Kokkinakis havde været sammen med den kvindelige tennisspiller Donna Vekic, som Wawrinka angiveligt havde et forhold til på daværende tidspunkt.

Også dengang måtte verdens nummer 14 til lommerne, da ATP, ifølge flere medier, valgte at give ham en bøde på omkring 67.000 kroner.

Under Wimbledon 2015 havde australieren, der er født og opvokset i Canberra, også problemer med attituden, da han midt i andet sæt helt opgav at spille tennis.

Han var bagud 2-0 i sættet mod franske Richard Gasquet, og Kyrgios nærmest nægtede at returnerer. Det faldt ikke i god jord hos publikum, der straks var over ham med buh-råb fra tribunerne. 

Stortalentet med kæmpe attitudeproblem

Nick Kyrgios fik i en alder af bare 19 år og en placering som nummer 144 i verden sit helt store gennembrud, da han i 2014-udgaven af Wimbledon slog selveste Rafael Nadal i fire sæt og spillede sig i kvartfinalen i verdens mest prestigefyldte turnering. 

Umiddelbart før hans skandalekamp i Shanghai i den forgangne uge kom australieren fra en dugfrisk turneringssejr i Tokyo, hvor han viste sig fra sin allerbedste side.

- Han er jo vildt dygtig, og absolut en af de kommende stjerner, men han har et attitudeproblem, som han skal af med, siger TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson. 

Men det er ikke alt sammen negativt. Tauson mener, at tennissporten har brug for en spiller som ham i en ellers unuanceret tennisverden. 

- Han er en spektakulær og farverig type, og det er i virkeligheden sådan en tennissporten savner. Men han skal finde en balance, for nogle af de ting han siger er totalt over stregen. 

Nu har Nick Kyrgios muligheden for at tænke over sin attitude og sit spil det næste stykke tid. Når han kommer tilbage, er Michael Tauson ikke i tvivl om, hvor han kan ende. 

- Han kan nå helt til tops. Han kan blive en af de allerbedste.