Tennis

Wozniacki tager vigtigt skridt frem på verdensranglisten

Wozniacki rykker igen frem på verdensranglisten. ANTHONY WALLACE / Scanpix Denmark

Wozniacki rykker fortsat frem på verdensranglisten, hvor den danske tennisspiller nu er nummer 16.

Den danske tennisspiller Caroline Wozniacki rykker en enkelt plads frem på ranglisten, efter hun nåede kvartfinalen i Luxemburg, hvor danskeren dog måtte melde afbud med sygdom.

Det er dog et ganske betydningsfuldt lille hop for danskeren, der nu er i top 16 i verden.

Kan Wozniacki holde den placering i de kommende måneder, før den nye sæson starter ved årsskiftet, får den danske tennisstjerne en bedre seedning til årets første Grand Slam-turnering, Australian Open, i januar.

En plads blandt verdens 16 bedste spillere til turneringen i Melbourne betyder, at Wozniacki først kan møde stjerner som Angelique Kerber og Serena Williams i fjerde runde, hvor der er 128 spillere med i hovedturneringen.

Caroline Wozniacki har ikke været blandt de 16 bedste på WTA´s verdensrangliste, siden hun senest var nummer 11 på ranglisten den 19. oktober sidste år.

Sejren bringer Caroline Wozniacki op på verdensranglistens nummer 17.

Danskeren har gode muligheder for at hente flere point til ranglisten, inden sæsonen slutter om kort tid, idet den danske tennisspiller er blandt de spillere, der kan deltage i sæsonslutspillet WTA Elite Trophy i Zhuhai næste uge i Kina.

Turneringen har deltagelse af de spillere, der ligger fra nummer 9 til nummer 20 på WTA´s rangliste, hvor spillerne mødes i gruppespil med tre spillere i her gruppe. De fire vindere af grupperne går videre til semifinalerne, og der er 700 point til vinderen af turneringen.

Der er lige nu udtaget tre spillere til turneringen. Petra Kvitova fra Tjekkiet, italienske Roberta Vinci og Elina Svitolina fra Ukraine. De øvrige spillere udtages i løbet af denne uge.

Caroline Wozniacki deltog i turneringen sidste år, hvor hun dog måtte trække sig med en skade i sin første kamp i Zhuhai.