Tennis

Wozniacki får en hård lodtrækning i årets første Grand Slam

Danskeren kan møde tre spillere fra verdens top-10 i løbet af de første fem kampe på vej til en finale.

Caroline Wozniacki skal møde den australske kvalifikationsspiller Arina Rodionova i første runde ved Australian Open.

Australieren er nummer 184 i verden.

De to spillere har aldrig tidligere mødt hinanden.

Wozniacki ligger nummer 20 på den seneste verdensrangliste og er derfor ikke seedet i den bedste halvdel i turneringen.

Og netop den manglende seedning i turneringen kan hurtigt volde Wozniacki store problemer. På vejen til en finale i Melbourne kan Wozniacki således løbe ind i tre spillere fra verdens top-10 i løbet af de første fem kampe.

I tredje runde af turneringen er Wozniacki seedet til at møde britiske Johanna Konta, der er nummer ti i verden.

Johanna Konta har vist rigtig god form på det seneste og har spillet sig i finalen ved opvarmningsturneringen Apia International i Sydney. De to spillere har aldrig tidligere spillet mod hinanden.

I fjerde runde kan Wozniacki løbe ind i Dominika Cibulkova fra Slovakiet. Hun er nummer seks på den seneste verdensrangliste, men Wozniacki har en god statistik med ni sejre i deres 13 indbyrdes opgør.

Skulle det lykkes Wozniacki at komme videre til kvartfinalen, så står hun til at møde amerikanske Serena Williams. Serena Williams er med sine 22 grand slam-sejre blandt de mest vindende tennisspillere nogensinde.

Williams og Wozniacki har mødt hinanden 11 gange tidligere. Kun én gang er det lykkedes for danskeren at slå den hårdtservende amerikaner, der har vundet Australian Open seks gange før.

Tyske Angelique Kerber og amerikanske Serena Williams er seedet som henholdsvis nummer et og to ved grand slam-turneringen i Melbourne, der starter på mandag.

Caroline Wozniacki har senest spillet i Sydney, hvor hun onsdag tabte til tjekkiske Barbora Strycova i en kamp, der varede mere end tre og en halv time.

Efterfølgende udtalte Wozniacki, at hun føler sig i fin form, og at hun tror på, at hun kan gå hele vejen til finalen i Australian Open. Den udtalelse kom hun med inden fredagens hårde lodtrækning.

Caroline Wozniacki spiller med al sandsynlighed først natten til tirsdag.