Tennis

Dansk-amerikaner slår tidligere grand slam-vinder ud af Australian Open

Julia Boserup har spillet sig videre til anden runde i Australian Open. Hun slog en tidligere French Open-vinder Francesca Schiavone.

Mens Caroline Wozniacki stadig venter på at spille sin første kamp ved Australian Open, så har halvdanskeren Julia Boserup spillet sig videre til anden runde.

Amerikaneren med de danske forældre slog den tidligere French Open-vinder Francesca Schiavone med 6-2, 6-4.

Julie Boserup var inden kampen udråbt som en lille favorit, selvom hun ligger under italieneren på verdensranglisten. Boserup rangerer som nummer 119 i verden og er med i turneringen som kvalifikationsspiller. Hendes bedste placering på verdensranglisten er nummer 116, mens Francesca Schiavone for tiden ligger nummer 100 på verdensranglisten, Den 36-årige italiener har været helt oppe som nummer syv på listen.

De to spillere har ikke stået over for hinanden tidligere.

25-årige Julia Boserup skal i anden runde af Australian Open møde den 11.-seedede Elina Svitolina fra Ukraine. 

De to har heller ikke mødt hinanden før, men her må ukraineren siges at være storfavorit. 22-årige Svitolina ligger nummer 13 på verdensranglisten. Hun har i sin karriere vundet 10 gange så mange præmiepenge som Julia Boserup, der stadig har sin første turneringssejr til gode.

Det er i øvrigt kun anden gang, at Julia Boserup deltager i en grand slam-turnering. Sidste år nåede hun frem til tredje runde ved Wimbledon, og nu har hun altså også fået en god start på Australian Open.

Hvad turneringens ’heldansker’ angår, så spiller Caroline Wozniacki sin førsterundekamp mod Arina Rodionova tirsdag morgen, formodentlig mellem klokken fem og seks.