Tennis

Wozniacki: Vil spille aggressivt mod ukendt australier

Kampen mellem Caroline Wozniacki og Arina Rodionova skal foregå på danskerens præmisser, siger hun.

Caroline Wozniacki vil frem på banen og dominere kampen mod sin modstander, når hun tirsdag tager hul på årets første grand slam-turnering, Australian Open.

Den tidligere verdensetter er således klar i mælet efter sin træning mandag.

- Jeg skal tænke på mit eget spil, spille aggressivt og styre boldene, så tager jeg den derfra, siger Wozniacki til Ritzau.

Tirsdag møder danskeren den ukendte australier Arina Rodionova, der er nummer 184 i verden. De to har aldrig mødt hinanden før, og det er en uvant situation for Wozniacki, der har spillet stort set alle grand slam-turneringer siden 2007.

- Jeg skal se lidt film af hende for at blive klogere på, hvordan hun har spillet. Jeg har aldrig mødt hende før, og det er lidt underligt, når man har været med i så mange år, siger hun.

Ved mandagens træning på indendørsbanerne i Melbourne blev der primært øvet serv og returneringer.

Wozniackis førsterundekamp i Australian Open bliver spillet tidligt tirsdag morgen dansk tid mod australieren Rodionova.

Kampen skal spilles på Hisense Arena, som er den tredjestørste arena på tennisanlægget i Melbourne.

Rodionova har aldrig vundet på den store scene

Kampprogrammet på arenaen starter klokken 11 lokal tid svarende til klokken 1 om natten dansk tid.

Wozniackis kamp er den tredje på banen, og et eksakt starttidspunkt kendes derfor ikke. Et kvalificeret bud vil være mellem klokken 5 og 6 dansk tid tirsdag morgen.

Caroline Wozniacki, der er placeret som nummer 20 i verden, er storfavorit mod 27-årige Arina Rodionova.

I 2012 slog danskeren Arina Rodionovas storesøster, Anastasia Rodionova, ud af turneringens første runde med cifrene 6-2, 6-1.

Australske Arina Rodionova, der indtil 2014 var russisk statsborger, har aldrig vundet en kamp ved en grand slam-turnering.

Caroline Wozniacki har de seneste fem år forværret sit resultat ved Australian Open. I 2016 røg hun for første gang i sin karriere ud i første runde i Melbourne.