Tennis

Boldpige stjal overskrifterne i Grand Slam: - Jeg ved ikke, om du kan huske mig

I 2016 måtte en grædefærdig boldpige hjælpes fra banen af Jo-Wilfried Tsonga under Australian Open. Et år efter har hun fået takket tennisstjernen.

For et år siden beviste den franske tennisspiller Jo-Wilfried Tsonga, at man både kan være en tennisstjerne på jagt efter sin første Grand Slam-titel og et godt menneske.

Midt under Tsongas andenrundekamp i Australian Open blev en af kampens boldpiger ramt i hovedet af en bold fra en hård serv.

Boldpigen havde efterfølgende svært ved at holde tårerne tilbage, og det opdagede Tsonga, der til stor hyldest stoppede spillet og fik hjulpet den unge pige fra banen, inden han vandt sin kamp.

Et år efter er den farverige franskmand så tilbage i Melbourne, hvor han i nat dansk tid møder Stanislas Wawrinka i kvartfinalen.

Uden for banen har den 12.-seedede Tsonga dog allerede vundet. I hvert fald hos boldpigen Guiliana, der har sendt den 31-årige franskmand et takkebrev, som han nu har delt på det sociale medie Twitter.

- Kære hr. Jo-Wilfried Tsonga. Jeg ville benytte lejligheden til at sige tak for din hjælp på banen under din andenrundekamp i 2016. Jeg er ikke sikker på, at du husker mig, men jeg var boldpigen, som du hjalp fra banen, lyder det i brevet fra Guiliana, der samtidig forklarer, hvorfor hun var i tårer.

- Jeg vil også gerne undskylde de gange, hvor jeg ikke gav dig bolden eller svarede dig. Jeg havde fået en virus, som jeg ikke var klar over. Den gjorde mig svimmel, og påvirkede også mit syn og hørelse, lyder det i brevet.

Og Tsonga selv husker ganske udmærket episoden fra i fjor.

- Mange tak for dit brev, Giuliana, skriver han, og understreger med hashtagget "remember", at han skam ikke har glemt det.