Tennis

Veteranen Venus Williams er igen i grand slam-finale

36-årige Venus Williams er endnu engang klar til en grand slam-finale. Torsdag slog hun Coco Vandeweghe i tre sæt.

Efter to og en halv times tennis er Venus Williams klar til finalen i Australian Open. Den rutinerede amerikaner slog den 11 år yngre Coco Vandweghe med 6-7, 6-2, 6-3.

Det er Venus Williams første grand slam-finale i single siden 2009. Og selvom hun spillede overbevisende i de to sidste sæt, så turde hun først for alvor at tro på sejren, da den var en realitet.

- Hun spillede så fantastisk. Der var aldrig et øjeblik, hvor jeg kunne slappe lidt af. At komme til finalen efter sådan en kamp, det er fantastisk. Jeg er også meget begejstret for amerikansk tennis, sagde Venus Williams lige efter kampen med en hentydning til at Vandweghe også er amerikaner.

Venus Williams har været i 14 gran slam-finaler, siden hun begyndte på WTA Touren i 1990’erne. Faktisk har hun været med så længe, at finalemodstanderen tidligere har udråbt hende som sit idol.

- Da jeg var barn, drømte jeg om at spille disse turneringer. Nu er jeg her og kan endda inspirere andre. Det er meget mere end bare ’et kirsebær på toppen’, siger Williams om at være et forbillede for andre spillere.

I otte ud af karrierens 14 grand slam-finaler har Venus Williams mødt sin lillesøster, Serena Williams. Det scenarie kan gentage sig, hvis Serena Williams vinder sin semifinalemod Mirjana Lucic-Baroni, der også har været med på WTA Touren siden 1990’erne.

- Jeg ønsker mere end noget andet, at hun står på den anden side af nettet på lørdag.

Venus og Serena Williams mødtes også i finalen i Australian Open i 2003. Dengang vandt Serena Williams med 7-6, 3-6, 6-4.