Tennis

Historiske finaler venter: - Ingen af os havde drømt det

Når Serena og Venus Williams lørdag brager sammen, og Roger Federer og Rafael Nadal mødes søndag, bliver der skrevet historie i tennissporten.

Grand Slam-turneringen Australian Open anno 2017 er på vej i alletiders historiebøger.

Og det er ikke fordi, at flere af forhåndfavoritterne, heriblandt Angelique Kerber og Novak Djokovic, der begge var topseedede, hurtigt røg ud af turneringen. Weekendens fire finaledeltagere en nemlig ingen ringere end fire af historiens allerstørste navne.

Serena Williams, Venus Williams, Rafael Nadal og Roger Federer er alle tidligere vindere af de største trofæer og behøver ingen yderligere præsentation, hvis man i forvejen har set bare et par Grand Slams i løbet i de seneste 15 år.

Alligevel er det på mange måder overraskende, ja faktisk tenderende til sensationelt, at netop de er de sidste fire tilbageværende i den første af årets fire Grand Slams.

Den 5. juli 2008 slog storesøster Venus Williams lillesøster Serena i Wimbledon-finalen og sikrede sig sin femte - og foreløbig seneste - Grand Slam-titel. Dagen efter vandt Rafael Nadal sin første Wimbledon-titel, da Roger Federer blev slået i en kamp, som legenden John McEnroe kaldte den bedste kamp, han nogensinde havde set.

Ni år senere gentager den magiske Wimbledon-weekend sig så Down Under, og det bliver uanset udfaldet af kampene historisk.

Det er nemlig første gang i historien, at finalisterne ved en grand slam alle er fyldt 30 år.

Havde man - inden turneringen startede - været så dygtig at spå om, at disse fire spillere ville spille om titlerne på de sidste to dage, så ville man have kunne tjene en god skilling på diverse bettingsider. 

Oddsene på kombinationen Williams x to, Federer og Nadal i finalen gav hele 5.000 gange pengene tilbage, eller hvad der svarer til oddset på, at Leicester vandt Premier League i fjor.

Og penge er der mange af i moderne tennis - RIGTIG mange penge. I årets udgave er der lidt over 25 millioner kroner til hver af vinderne, men ingen af de fire mangler næppe noget på den front.

Det er niende gang, at både søstrene Williams og Federer-Nadal er finaledeltagerne i en Grand Slam-finale. Og det er nærmest grotesk, hvor mange trofæer, de fire tilsammen har skrabet til sig i løbet af årene.

Selv ikke spillerne selv havde formentlig troet på, at de denne weekend ville afgøre Australian Open mellem dem.

- For få måneder siden var jeg med til at åbne hans akademi på Mallorca, og jeg sagde til ham, at jeg ville ønske, vi kunne spille en velgørenhedskamp. Men jeg haltede, og han havde en skade i håndledet. Så vi spillede noget minitennis med børnene og tænkte, at det var det bedste, vi kunne gøre. Jeg tror ikke, at nogen af os havde drømt om, at vi ville spille finale her, sagde Roger Federer under Australian Open.

Selvom han fredag tabte en dramatisk kamp til Nadal, så er selv den tabende semifinalist Grigor Dimitrov næsten glad for at få lov at opleve herrernes finale.

Én ting står i hvert fald fast. Uanset hvem der vinder, skal der opdateres på "par-billederne", når weekenden er omme.