Tennis

Dommer skudt i hovedet af frustreret spiller: - Videoen er ret skræmmende

Dommer Arnaud Gabas blev ramt af en bold i Davis Cup-kampen mellem Canada og Storbritannien. LARS HAGBERG / Scanpix Denmark

Den franske tennisdommer Arnaud Gabas blev skudt i øjet under en Davis Cup-kamp. Det kostede ham en tur på hospitalet og et udseende som Rocky Balboa.

En tur i bokseringen eller en tenniskamp som dommer?

Der kan stilles lighedstegn imellem de to ting, hvis du spørger den franske tennisdommer Arnaud Gabas, der søndag blev skudt direkte i øjet af den 17-årige tenniskomet Denis Shapovalov.

I femte og afgørende kamp af Davis Cup-opgøret mellem Canada og Storbritannien blev canadieren så frustreret over at tabe et parti, at han tog en bold op ad lommen og tordnede den lige i øjet på Arnaud Gabas.

- Da jeg forlod banen, lignede jeg Rocky Balboa, sagde Gabas dagen derpå til engelske The Telegraph med en henvisning til boksefilmene om Rocky Balboa med Sylvester Stallone i hovedrollen. Siden fulgte han op med sin egen oplevelse af situationen:

- Jeg kunne se, han (Shapovalov, red.) var sur, og at noget var på vej, men jeg troede aldrig, han ville ramme mig. I løbet af sæsonen må vi undgå bolde ind i mellem, men lige her havde jeg ingen chance. Jeg føler mig ret heldig, at det ikke gik værre. Spillerne kan være en smule vilde nu til dags.

Unge Denis Shapovalov umiddelbart efter sin diskvalifikation i Davis Cup-kampen mod Canada.

Det lignende ikke umiddelbart, at 17-årige Denis Shapovalov skød bolden mod dommeren med vilje. I stedet var bolden nærmere tiltænkt en tur langt ud af stadion. Da han så, bolden ramte dommeren Arnaud Gabas, tog han sig chokerende til ansigtet, ligesom han hurtigt undskyldte flere gange.

Den franske dommer sad efterfølgende med is på øjet i et stykke tid, inden kampen blev afgjort med en diskvalifikation af Denis Shapovalov. Siden har canadieren også fået en bøde på 50.000 kroner. I straffen blev der lagt vægt på, at Shapovalov også havde opsøgt Arnaud Gabas på dommerkontoret efterfølgende for at undskylde.

Dommer Arnaud Gabas sunder sig, efter at han blev ramt omkring øjet af en bold.

Umiddelbart slipper Gabas billigt fra episoden, hvor han to dage senere ser ud til at være ved godt mod igen.

- I øjeblikket er jeg okay. Jeg er på smertestillende, men jeg har en aftale med en specialist, der skal kigge på mig, når jeg kommer hjem. Jeg var på hospitalet to timer sidste nat (søndag nat, red.). Videoen af uheldet er ret skræmmende at se. Han angrede og var chokeret, da han kom for at undskylde, tilføjede han over for The Telegraph.

Denis Shapovalov var også hurtig til at undskylde sin handling over for medierne efterfølgende, hvor han forklarede, hvordan han havde skuffet sit hold og sit land. Ligesom han kaldte sin opførsel uacceptabel og siden fulgte op med denne undskyldning på Twitter:​