Tennis

Wozniacki om Sharapovas comeback: Det er respektløst

Caroline Wozniacki og Angelique Kerber mener, at reglerne bliver bøjet til fordel for russisk verdensstjerne.

Ifølge den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki skulle russeren Maria Sharapova ikke have lov til at deltage i næste måneds WTA-turnering i Stuttgart.

Turneringen begynder, før Sharapovas 15 måneder lange dopingkarantæne udløber.

- Jeg synes, at det er respektløst over for de andre spillere og WTA, siger Wozniacki lørdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Wozniacki, der sjældent kommer med kritiske kommentarer om andre spillere eller arrangører, tilslutter sig dermed et voksende kor af spillere, der mener, at den mangedobbelte grand slam-vinder Sharapova får særbehandling.

Fredag satte verdensranglistens nummer to, tyskeren Angelique Kerber, spørgsmålstegn ved, om Maria Sharapova skulle have lov til at indlede sit comeback på den professionelle tennisscene i Stuttgart.

- Det er en smule underligt, sagde Kerber ifølge tennis.com på et pressemøde i Indian Wells, hvor stort set hele tenniseliten er samlet denne uge.

Med sin udtalelse antydede Kerber, at reglerne bliver bøjet til fordel for Maria Sharapova.

Det samme gør Wozniacki efter sin sejr i anden runde i Indian Wells.

- Jeg synes, det er meget problematisk at tillade - uanset hvem det er - en spiller, der stadig har forbud mod at deltage i en turnering, at spille den uge, siger hun.

Wozniacki tilføjer, at det er helt ok, at Sharapova vender tilbage til sporten, efter at russeren har overstået sin karantæne.

Sharapovas lange fravær indebærer, at hun ikke længere er rangeret. Derfor burde hun, mener Wozniacki, spille sig ind i turneringer gennem kvalifikationsrunder.

- Alle fortjener en ny chance, fastslår danskeren.

- Men på samme tid mener jeg, at en spiller, der er udelukket på grund af doping, skal kæmpe sig tilbage fra bunden, fordi det er forskelligt fra en skade, hvor en eller anden er kommet galt afsted, tilføjer hun.

Sharapova har af arrangørerne i Stuttgart fået lov til at hoppe ind på turneringens tredje dag - 26. april. Samme dag udløber hendes karantæne.

Andy Murray, verdensranglistens nummer ét hos herrerne, har også kritiseret Sharapovas deltagelse i den sydtyske by.

Russeren har tre gange vundet finalen i Stuttgart, der for øvrigt har Porsche som titelsponsor.

Maria Sharapova er også sponsoreret af Porsche, bemærker tennis.com.