Tennis

Williams har domineret i hele Wozniackis karriere - nu kan det være slut

Tennisekspert Michael Mortensen tror ikke på, at Serena Williams vender tilbage til tennis på topniveau. PAUL CROCK / Scanpix Denmark

Serena Williams er gravid og vil derfor være ukampdygtig det næste år. Det forstærker Caroline Wozniackis Grand Slam-chancer, mener tennisekspert.

- Jeg vil blive meget overrasket, hvis hun kommer tilbage.

Sådan siger tennisekspert Michael Mortensen om Serena Williams' planer om at vende tilbage til WTA-touren næste sæson, efter at hun har født.

Tennisstjernens talsmand Kelly Bush Novak bekræftede onsdag i en pressemeddelelse, at den tidligere verdensetter venter en baby i efteråret og derfor ikke stiller til start i flere turneringer i år.

Det forstærker selvfølgelig Carolines muligheder for at vinde en Grand Slam.

Michael Mortensen, tennisekspert

I pressemeddelelsen oplyste Novak, at planerne er, at amerikaneren igen vil være at finde på tennisbanen i 2018, men det tror Michael Mortensen ikke på.

- Jeg tror ikke på, at hun kommer tilbage til tennis på topniveau. Hun er næsten 36 år, hun har vundet alt og er den bedste igennem tiderne. Hun har ikke noget at bevise. Jeg tror hellere, hun vil bruge tiden med den lille. 

- Hvis jeg skal give et bud på, hvorfor hun siger, hun kommer tilbage, så vil jeg tro, at det er af hensyn til sponsorer og turneringerne næste år. Hun er stadig et kæmpe brand og vil være det langt ud i fremtiden, siger Michael Mortensen.

Tidligere har spillere som Kim Klijsters, Evonne Goolagong og Margaret Court gjort comeback efter en graviditet og vundet en Grand Slam.

Wozniackis Grand Slam-muligheder forstærkes

Serena Williams har i løbet af sin karriere vundet intet mindre end 23 Grand Slam-titler. Den ene af dem vandt amerikaneren ved at slå danske Caroline Wozniacki i US Open-finalen.

Danskeren har - modsat sin amerikanske veninde - aldrig vundet en Grand Slam, men det kan Williams' graviditet ændre på.

- Det forstærker selvfølgelig Carolines muligheder for at vinde en Grand Slam. Sådan som hun har spillet i år, så vil jeg blive overrasket, hvis hun ikke vinder en Grand Slam enten i år eller næste år, siger Michael Mortensen.

Caroline Wozniacki har i løbet af det seneste halve år taget et stort spring på verdensranglisten, og det spring kan blive endnu større i løbet af sæsonen, vurderer Michael Mortensen.

- Jeg vil sige, at der er 10-11 spillere inklusiv Caroline, der kan blande sig i top-3 på verdensranglisten, når sæsonen slutter til november. Det bliver en virkelig spændende sæson.

Næste opgave for Caroline Wozniacki bliver WTA-turneringen i Prag, der bliver spillet i starten af maj.