Tennis

Kaptajn undersøges for racisme: Hvilken farve bliver Williams’ barn?

Serena Williams har angiveligt været gravid, da hun vandt Australian Open tidligere i år. Thomas Peter / Scanpix Denmark

Den rumænske Fed Cup-kaptajn spurgte på et pressemøde, om Serena Williams’ kommende barn bliver ’chokolade med mælk?’

Den tidligere verdensetter Ilie Nastase fører lige nu an med upassende kommentarer.

På et pressemøde forud for Rumæniens Fed Cup-kamp mod Storbritannien valgte den rumænske kaptajn at kommentere Simona Haleps udtalelser om Serena Williams graviditet.

- Lad os se hvilken farve barnet har. Chokolade med mælk?, spurgte han ifølge BBC.

Simona Halep var i gang med at svare på engelsk, da Ilie Nastase tilføjede den nævnte sætning på rumænsk.

Hvad der måske, måske ikke, har været et forsøg på en vittighed bliver nu undersøgt af det internationale tennisforbund. Man tolererer nemlig ikke den slags nedladende kommentarer, lyder det fra en talsmand.

- Vi er opmærksomme på kommentarerne fra den rumænske kaptajn Ilie Nastase og har indledt en øjeblikkelig undersøgelse, så vi kender alle fakta, inden vi tager det næste skridt, lyder det.

Dermed vides det endnu ikke om kommentaren får sportslige konsekvenser for Ilie Nastase, der som spiller vandt både French Open og US Open i starten af 1970’erne.

Her ses Serena Williams partner, Alexis Ohanian, under Australian Open.

Hvad er dit værelsesnummer?

Serena Williams annoncerede tidligere på ugen sin graviditet via Snapchat. Hun slettede dog billedet med teksten ”20 uger”, inden graviditeten blev officielt bekræftet. Den vordende mor, som misser resten af sæsonen, var dog ikke den eneste, der fik en kommentar med på vejen af Ilie Nastase.

Ifølge BBC tog nastase fat om den britiske holdkaptajn Anne Keothavong under fredagens lodtrækningsceremoni og spurgte efter hendes værelsesnummer.

Keothavong, der pudsigt nok også er gravid, skulle angiveligt have fået samme spørgsmål fra den 70-årige rumæner under torsdagens officielle middag.