Tennis

Tennis-kaptajn bortvist fra kamp: Fik spiller til at græde

Ilie Nastase leverede en ny skandale, da han under en Fed Cup-kamp lørdag, var så grov over for en britisk spiller, at han blev smidt væk.

Den rumænske kaptajn for landets Fed Cup-landshold, 70-årige Ilie Nastase, blev lørdag fjernet fra banen, under anden runde af Fed Cup-kampen mod Storbritannien.

Nastase blev bedt om at forlade banen af dommer Andreas Egli for usportslig opførsel. Det oplyser det Internationale Tennis Forbund (ITF) lørdag.

Episoden skete i kampen mellem engelske Johanna Konta og rumænske Sorana Cirstea.

Nastase havde allerede fået to advarsler fra kampens dommer for usportslig opførsel, da han gik på banen, mens Konta og Cirstea byttede banehalvdel. Her eskalerede tingene ifølge Daily Mirror og The Daily Telegraph.

- Fucking kællinger, skulle det have lydt fra Nastase henvendt til Konta og den engelske kaptajn Anne Keothavong.

Uanset hvad Ilie Nastase sagde, så udløste det en øjeblikkelig reaktion fra dommer og spillere.

Bortvist fra anlægget

Dommer Andreas Egli bortviste ham helt fra tennisanlægget, og imens trillede tårerne ned ad Johanna Kontas kinder.

Her stoppede problemerne med 70-årige Nastase dog ikke.

Han fik fjernet sin akkreditering og vil ikke få lov til at være en del af resten af Fed Cup-kampene mellem Rumænien og Storbritannien, oplyser det Internationale Tennis Forbund, ITF.

- Det her er uacceptabel opførsel fra en Fed Cup-kaptajn. Ingen spiller, leder, medie eller fan skal være vidne til denne form for opførsel, og Mr. Nastase skal ikke længere være en del af denne kamp, lød det fra ITF's præsident David Haggerty i en pressemeddelse.

ITF har nu sat en undersøgelse i gang af, hvad der helt præcist er sket i situationen.

Falske tårer

Konta græd efter Nastases kommentarer.

Imens Ilie Nastases opførsel bliver fordømt fra flere sider, så langede Sorana Cirstea ud efter Johanna Konta på pressemødet efter kampen.

Hun mente nemlig, at Kontas tårer var falske.

- Hvorfor begyndte hun at græde og sige, at hun følte sig truet ved 3-1? Jeg er blevet kaldt meget værre ting alle mulige steder i verden, fortalte Sorana Cirstea på det efterfølgende pressemøde.

Imens Cirstea gerne ville starte en debat om, hvad der var blevet sagt, så ønskede Storbritanniens kaptajn ikke at gå yderligere ind i sagen.

- Hvad Nastase sagde, kommer jeg ikke til at gentage, fordi sådan et sprog ikke er passende for noget menneske at tale.

Johanna Konta endte med at vinde kampen mod Cirstea i to sæt med cifrene 6-2, 6-3.

Anden episode på et døgn

På fredagens pressekonference inden Rumæniens Fed Cup-kamp mod Storbritannien blev Nastase citeret for at sige følgende om tennisstjernen Serena Williams' graviditet:

- Lad os se, hvilken farve det (barnet) får. Chokolade med mælk?

Hvad der måske, måske ikke, har været et forsøg på en vittighed bliver nu undersøgt af det internationale tennisforbund. Man tolererer nemlig ikke den slags nedladende kommentarer, lyder det fra en talsmand for ITF.

- Vi er opmærksomme på kommentarerne fra den rumænske kaptajn Ilie Nastase og har indledt en øjeblikkelig undersøgelse, så vi kender alle fakta, inden vi tager det næste skridt, lyder det fra talsmanden.