Tennis

Wimbledon udelukker kontroversiel tennislegende

Ilie Nastase har raget sig uklar med store dele af tennisverdenen. BOGDAN CRISTEL / Scanpix Denmark

Arrangørerne bag Wimbledon har taget konsekvensen af Ilnie Nastases kontroversielle udtalelser og har besluttet ikke at lukke ham ind i år.

- Lad os se, hvilken farve Serenas barn får. Chokolade med mælk?

Det er en af de kommentarer, som nu kommer til at koste den rumænske tennislegende Ilie Nastase.

Den tidligere verdensetter er blevet bandlyst fra at møde op ved dette års Wimbledon-turnering. Det fortæller Phillip Brook, der er bestyrelsesformand i All England Club, der ejer anlægget, hvor Wimbledon bliver afholdt.

- Vi bliver nødt til at sige, at hans handlinger ikke var særlig gode, og vi fordømmer dem. I forhold til en invitation til den royale boks vil han ikke modtage en i år, siger han ifølge The Guardian.

Brooks blev herefter spurgt, om Nastase selv må få lov til at færdes på anlægget.

- Hvis han er suspenderet, og vi så noterer, han er på anlægget, vil han blive stoppet, siger Lewis.

'Smålige' arrangører

Den 70-årige rumæner har ellers desperat prøvet at overbevise tennisverdenen om sin uskyld.

Det fik han dog for alvor svært ved, da han efter udtalelserne om Williams' kommende barn lavede sexistiske udtalelser til Joanna Konta og Anne Keothavong i Fed Cup-kampen mellem Storbritannien og Rumænien.

Noget der blandt andet fik topspilleren Konta til at græde.

Ingen af episoderne har dog direkte indflydelse på afviklingen af Wimbledon. Derfor forstår han ikke selv, hvorfor han er blevet straffet af den traditionsrige turnering.

- Hvis jeg gjorde noget dumt mod Wimbledon, ville jeg forstå, hvis jeg blev suspenderet. Men i dette tilfælde forstår jeg det ikke.

- Hvis de har tænkt sig at være smålige, er der ikke noget at gøre ved det, siger han til BBC.

Det Internationale Tennisforbund (ITF) meddelte efter Fed Cup-kampen, at Ilie Nastases akkreditering til Fed Cup-turneringen er blevet inddraget.