Tennis

Europas bedste tennisdreng er fra Danmark

TV 2 SPORT's tennisekspert har aldrig oplevet en 14-årig med et større teknisk talent end Holger Rune fra HIK.

Holger Rune vandt U-14 Europamesterskabet uden af afgive et eneste sæt i turneringen, og med sætcifrene 6-2, 6-1 i finalen over 2.seedede Hamad Medjedovic fra Serbien, var danskeren helt suveræn.

- Det var fantastisk, jeg spillede suverænt og afgav ikke et eneste sæt, smiler den danske europamester da TV 2 SPORT møder HIK-spilleren på træningsanlægget i Hellerup Havn.

Her kiggede klubbens ældre medlemmer interesseret på den store pokal, og undrede sig samtidig over hvem den unge  mand var - det kommer de ikke til i fremtiden, hvis ellers at TV 2 SPORT's tennisekspert får ret i, at knægten er helt unik.

- Holger har virkelig alle forudsætningerne, jeg tror, at han er den bedste vi har haft rent teknisk i 14-års alderen. Han er virkelig veludviklet og virker også mental stærk, og det han har lavet, har ingen dansker gjort før, siger Michael Tauson til TV 2 SPORT.

Vil være en legende

Holger Rune træner benhårdt, og har et klart bud på både sine styrker og sine svagheder.

- Min forhånd er ret god, mens jeg stadig skal arbejde hårdt på min slice i baghånden, forklarer det unge stortalent.

TV 2 SPORT's tennisekspert Michael Tauson arbejder til dagligt med Holger Rune, i sit virke som sportschef i netop HIK, og kender dermed ganske fint til stortalentets iver til at lære.

- Han er så committed til tennis, han vil det bare, og han interesserer sig for det 24/7, så det er et sundhedstegn, for at kunne komme helt til tops, siger Michael Tauson.

Og den top som Holger Rune gerne selv vil nå, er der hvor hans store idol og forbilledet Roger Federer befinder sig.

- Jeg vil være en legende som Roger Federer, og vinde alle Grand Slams, og så vil jeg vinde OL, slutter den målbeviste unge mand, med et finurligt smil, inden han lige viser den skarpe forhånd en sidste gang.