Tennis

Satte sig grædende på banen – endte med at vinde over tennisstjerne

En af de mere dramatiske afslutninger på en tenniskamp endte med russisk sejr - men først efter Ekaterina Makarova havde grædt af smerte.

Russiske Ekaterina Makarova havde kun lige tabt en duel mod den tidligere verdensetter Angelique Kerber, før hun lå på banen i Cincinnati og græd.

Makarova var tydeligt træt. Og hun havde kramper. Men hvad der måske føltes værre for hende – hun havde lige misset en gylden mulighed for at vinde en matchbold i tiebeak i kampens tredje sæt.

I stedet for 7-5 stod den nu 6-6.

Dommeren kom over til den grædende Makarova og spurgte, om hun ville have en læge til at tilse hende. Hvorefter russeren svarede, hun ikke vidste det.

Kort efter rejste hun sig så op og gik over til sin stol ved sidebyttet. Næsten som om intet var hændt.

Udover de forsvundne kramper kunne hun også glæde sig over, at matchbolden ikke skulle vise sig at blive den sidste.

Makarova havde store smerter efter pointet til 6-6 i tredje sæts tiebreak.

I løbet af tiebreaken i tredje sæt nåede Makarova op på otte matchbolde, inden hun vandt over Angelique Kerber med sætcifrene 6-4, 1-6 og 7-6 (13-11 i tiebreak).

TV 2 SPORTs tennisekspert Patrick Wozniacki var efter kampen meget imponeret over, hvad han havde set fra den 29-årige russer.

- Hun formår at finde nogle kræfter, som ingen ved hvor kommer fra, og det var virkelig imponerende. Jeg er helt målløs over den fighterpræstation, som Makarova viste, lød det fra Patrick Wozniacki, der dog ikke havde set den præstation fra russeren komme.

- De fighteregenskaber, som Makarova fandt frem i dag, dem har jeg aldrig nogensinde set før hos hende. Jeg har vidst, at hun har kunne kæmpe, men at hun kan kæmpe til nærmest blodet strålede ud alle steder, det har jeg aldrig set før.

I tredje runde af WTA-turneringen i Cincinnati møder Ekaterina Makarova Sloane Stephens.