Tennis

Nu skal Wozniacki forsvare sin himmelflugt på verdensranglisten

Caroline Wozniacki har det seneste år ikke haft meget at forsvare på verdensranglisten, men det kommer hun til nu på grund af hendes gode resultater.

23 turneringer, otte finaler og to sejre. 

Det er, hvad Caroline Wozniacki har opnået siden sidste års US Open, hvor hun efter en længere periode med skuffende resultater igen fandt sit højeste niveau. De mange flotte resultater betyder også, at danskeren har scoret mange point til verdensranglisten. Rigtig mange point.

Før US Open sidste år havde den 27-årige dansker blot 871 point på verdensranglisten, hvilket rakte til en plads som nummer 74 - den laveste i ni år. I dag er Wozniacki nummer fem på den prestigefyldte liste og kan nu notere sig for 5350 point.

- Rent spillemæssigt har det været det bedste år for Caroline Wozniacki i hendes karriere, fordi hun har holdt så stabilt et niveau hele året. Det udmønter sig forhåbenligt til en sejr i US Open, siger Eurosports tennisekspert Michael Mortensen til TV 2 SPORT.

De mange point er selvfølgelig et bevis på de mange succesoplevelser, Wozniacki har haft det seneste år. Men det betyder også, at danskeren kommer på ekstra hårdt arbejde i det kommende år. Nu skal pointene og pladsen på verdensranglisten nemlig forsvares. 

Sådan fungerer rangliste-systemet

Der bliver uddelt point ved hver WTA-turnering. 

Spillernes resultater og turneringens størrelse afgør, hvor mange point hver spiller får til verdensranglisten. 

De point spillerne får i de forskellige turneringer skal forsvares året efter. Det betyder, at spillerne som minimum skal nå lige så langt i de samme turneringer i det efterfølgende år, hvis de skal undgå at miste point. 

Allerede til US Open skal Caroline Wozniacki i arbejdstøjet. For et år siden imponerede hun stort, da hun spillede sig helt frem til semifinalen, hvor det dog blev til et nederlag til den senere turneringsvinder, Angelique Kerber. 

Hvis Caroline ikke er blandt de fem bedste i verden, når sæsonen er overstået, bliver jeg meget overrasket. 

Michael Mortensen

Semifinalepladsen betyder, at danskeren i år har 780 point at forsvare i årets sidste Grand Slam, og at hun som minimum skal spille sig frem til semifinalen igen, hvis hun skal undgå at miste point. Og sådan kan vi blive ved. 

I efteråret skal Caroline Wozniacki blandt andet leve op til de to turneringssejre, hun vandt i Hong Kong og Tokyo sidste år. Danskeren skal helt nøjagtigt forsvare 1815 point resten af efteråret. Det er næstflest af alle i top 10 - kun overgået af Angelique Kerber.

- Hvis Caroline ikke er blandt de fem bedste i verden, når sæsonen er overstået, bliver jeg meget overrasket. Hun hører til blandt de fem bedste på grund af hendes stabilitet, siger Michael Mortensen, der tidligere har været træner for den danske tennisstjerne.

- Jeg tror, Caroline fortsætter de gode takter i US Open og de efterfølgende turneringer. Hvis hun bare kan holde sig skadesfri, så taler alt for, at hun stadig kan nå at vinde en til to turneringer, siger han videre. 

Kan vinde sin første Grand Slam og blive nummer et 

Caroline Wozniacki har aldrig vundet en Grand Slam, der er enhver tennisspillers drøm. Nu har danskeren igen muligheden og indleder jagten mod rumænske Mihaela Buzarnescu, der er nummer 133 i verden. 

- Det ser rigtig positivt ud. Vi så Caroline spille forrygende tennis i Toronto for et par uger siden, hvor hun spillede en af sine bedste kampe det seneste år. Hvis hun kan holde det niveau og måske endda forbedre det en smule, så kan hun gå hele vejen, siger Michael Mortensen. 

Selvom første runde virker overskueligt på papiret, så har danskeren alligevel fået en svær lodtrækning. I 4. runde står hun nemlig til at skulle møde Venus Williams, som hun aldrig tidligere har slået.

I en eventuel kvartfinale kan Wozniacki risikere at løbe ind i verdens nummer tre, Garbiñe Muguruza, og i semifinalen står hun til at skulle møde Simona Halep, der er nummer to i verden. 

- Jeg synes, det er en hård lodtrækning, hun har fået. De første kampe er spillere, hun skal slå, men så løber hun hurtigt ind i Venus Williams, som hun aldrig har besejret. Der er rigtig mange gode spillere i hendes halvdel, som holder et meget højt niveau. Det er ikke en god lodtrækning. 

- Venus Williams bekymrer mig. Hun har en evne til altid at lade sig inspirere, når hun spiller mod Caroline. Venus har ikke spillet så godt på det seneste, men hun er så rutineret og kan finde sit niveau lige pludselig, siger tenniseksperten. 

Hvis Caroline Wozniacki leverer et nyt topresultat i årets sidste Grand Slam, så står danskeren med en reel mulighed for at blive nummer et på verdensranglisten. Noget, hun senest var tilbage i 2013. 

- Hun kan sagtens blive nummer et igen, hvis hun kommer langt i US Open. Men det er ikke hendes målsætning, for hun har allerede været der. Nu handler alt om, at hun skal vinde den Grand Slam, som hun stadig mangler. Det er den helt store inspirationskilde for Caroline, siger Michael Mortensen. 

Caroline Wozniacki er før US Open på verdensranglistens femteplads og har 1040 point op til verdens nummer et, Karolína Plíšková. 

Danskeren indleder US Open mod den rumænske kvalifikationsspiller Mihaela Buzarnescu.

Herunder kan du se, hvordan det er gået Caroline Wozniacki i alle turneringer siden US Open sidste år. 

Wozniackis turneringer siden US Open 2016

 1. 2016

  1. US Open

   Caroline Wozniacki havde ikke haft den bedste optakt til turneringen, og hun kom da også kun lige nøjagtigt videre til 2. runde efter en sejr over Taylor Townsend i tre sæt.

   I turneringens anden kamp var danskeren også i problemer, da hun var nede med 0-4 i første sæt mod Svetlana Kuznetsova. Wozniacki fandt sig selv og leverede et fantastisk comeback, da hun først vandt sættet og kampen.

   Caroline Wozniacki nåede frem til semifinalen, hvor hun måtte se sig slået af Angelique Kerber. 

   Resultat: Røg ud i semifinalen

   Point til verdensranglisten: +780

  2. Tokyo

   Caroline Wozniacki fortsatte sit høje niveau fra US Open, da hun strøg helt til tops i den japanske hovedstad. Danskeren besejrede undervejs sin gode veninde Agnieszka Radwanska i tre sæt i semifinalen, inden hun i finalen slog Naomi Osaka i finalen. 

   Resultat: Vandt turneringen

   Point til verdensranglisten: +470

  3. Wuhan

   Trætheden fra de mange kampe i US Open og Tokyo var begyndt at melde sig. Danskeren vandt sikkert de to første kampe, men i tredje runde blev Agnieszka Radwanska for stor en mundfuld. Wozniacki tabte kampen i to sæt. 

   Resultat: Røg ud i 3. runde

   Point til verdensranglisten: +105

  4. Beijing

   Turneringen i Beijing kom til at minde en del om turneringen i Wuhan. Danskeren spillede sig videre til tredje runde, hvor hun - igen - måtte se sig slået af Radwanska i to sæt. 

   Resultat: Røg ud i 3. runde

   Point til verdensranglisten: +120

  5. Hong Kong

   Caroline Wozniacki fandt sit bedste spil frem under turneringen i Hong Kong, hvor hun for anden gang på få uger gik hele vejen. Danskeren besejrede i finalen franske Kristina Mladenovic i tre sæt. 

   Resultat: Vandt turneringen

   Point til verdensranglisten: +280

  6. Luxembourg

   Turneringen i Luxembourg blev den sidste i sæsonen for Caroline Wozniacki. Danskeren nåede til tredje runde, men måtte trække sig med en skade allerede inden kampen mod rumænske Monica Niculescu. 

   Resultat: Røg ud i 3. runde

   Point til verdensranglisten: +60

 2. 2017

  1. Auckland

   Caroline Wozniacki startede året ud med en sejr over amerikanske Nicole Gibbs med en overbevisende sejr på 6-0, 6-1. I kvartfinalen røg danskeren dog overraskende ud til tyske Julia Görges i tre sæt. 

   Resultat: Røg ud i kvartfinalen

   Point til verdensranglisten: +60

  2. Sydney

   Danskeren nåede igen kvartifnalen - og igen blev det hendes sidste kamp ved turneringen. Tjekkiske Barbara Strycova trak det længste strå efter en tæt kamp i tre sæt. 

   Resultat: Røg ud i kvartfinalen

   ​Point til verdensranglisten: +100

  3. Australian Open

   Caroline Wozniacki var overbevisende i de to første kampe mod Arina Rodionova og Donna Vekic, inden hun i tredje runde måtte se sig slået af britiske Johanna Konta i to sæt. 

   Resultat: Røg ud i 3. runde

   Point til verdensranglisten: +130

  4. Doha

   For første gang i 2017 nåede danskeren frem til en finale, men en sejr blev det ikke til. Tjekkiske Karolina Pliskova blev for stor en mundfuld i varmen. Wozniacki tabte i to sæt, 6-3, 6-4. 

   Resultat: Tabte i finalen

   Point til verdensranglisten: +305

  5. Dubai

   For anden uge i træk blev det til en finale, og for anden uge i træk blev det til et nederlag. Denne gang måtte Caroline Wozniacki lykønske ukrainske Elina Svitolina med sejren. 

   Resultat: Tabte i finalen

   Point til verdensranglisten: +585

  6. Indian Wells

   Caroline Wozniacki lagde stærkt ud i den stjernebesatte amerikanske turnering med tre sikre sejre i de tre første kampe, men i kvartfinalen var det slut. Franske Kristina Mladenovic var for stor en mundfuld over tre sæt. 

   Resultat: Røg ud i kvartfinalen

   Point til verdensranglisten: +215

  7. Miami

   Endnu en finale til Caroline Wozniacki - og endnu et nederlag. Danskeren havde spillet en stor turnering, hvor hun blandt andet havde slået Garbine Muguruza og Karolina Pliskova. I finalen var britiske Johanna Konta dog for stærk. Wozniacki tabte 6-3, 6-4. 

   Resultat: Tabte i finalen

   Point til verdensranglisten: +650

  8. Charleston

   Hardcourt blev skiftet ud med det grønne grus i Charleston. Danskeren nåede kvartfinalen, inden hun måtte rejse hjem efter et nederlag til lettiske Jelena Ostapenko. 

   Resultat: Røg ud i kvartfinalen

   Point til verdensranglisten: +100

  9. Prag

   Danskeren spillede sin første turnering i Europa i 2017, men det var ikke nogen stor succes. For anden turnering i træk tabte Wozniacki til Jelena Ostapenko - denne gang i 2. runde. 

   Resultat: Røg ud i 2. runde

   Point til verdensranglisten: +30

  10. Madrid

   Det er ikke nogen hemmelighed, at Caroline Wozniacki ikke bryder sig om at spille på grus. Turneringen i Madrid blev da heller ikke den store succesoplevelse. I 2. runde måtte hun se sig slået af grusspecialisten Carla Suarez Navarro. 

   Resultat: Røg ud i 2. runde

   Point til verdensranglisten: +65

  11. Strasbourg

   Wozniacki fik langt fra den perfekte optakt til French Open. Danskeren trak sig med en skade i hendes kamp i 1. runde mod Shelby Rogers. 

   Resultat: Røg ud i 1. runde

   Point til verdensranglisten: +1

  12. French Open

   Wozniacki havde pakket alle de dårlige resultater på gruset væk og fandt sit bedste spil frem. Danskeren nåede hele vejen til kvartfinalen, hvor den senere vinder, Jelena Ostapenko, blev hendes overmand. 

   Resultat: Røg ud i kvartfinalen

   Point til verdensranglisten: +430

  13. Eastbourne

   Den første turnering på græs blev en stor succes for Wozniacki. Danskeren gik hele vejen til finalen, hvor Karolina Pliskova dog hev sejren hjem. Takterne var lovende forud for Wimbledon. 

   Resultat: Tabte i finalen

   Point til verdensranglisten: +305

  14. Wimbledon

   Desværre formåede Wozniacki ikke at følge op på det flotte resultat i Eastbourne. Danskeren røg ud i 4. runde til amerikanske Coco Vandeweghe i to sæt. 

   Resultat: Røg ud i 4. runde

   Point til verdensranglisten: +240

  15. Båstad

   Wozniacki vendte næsten hjem, da hun stillede op i grusturneringen i Båstad på den anden side af Øresund. Danskeren nåede hele vejen til finalen, men for femte gang i år blev det til et nederlag, da hun i to sæt tabte til Katerina Siniakova. 

   Resultat: Tabte i finalen

   Point til verdensranglisten: +180

  16. Toronto

   For anden turnering i træk nåede Wozniacki frem til en finale - men for anden gang i træk og for sjette gang i år blev det til et nederlag. Danskeren havde ellers besejret både Agnieszka Radwanska, Karolina Pliskova og Sloane Stephens på sin vej, men i finalen var Elina Svitolina alt for stærk.

   Resultat: Tabte i finalen

   Point til verdensranglisten: +585

  17. Cincinatti

   Caroline Wozniacki vandt de to første kampe i overbevisende stil, men i kvartfinalen var Karolina Pliskova stærkest. Tjekken vandt kampen i to sikre sæt. 

   Resultat: Røg ud i kvartfinalen

   Point til verdensranglisten: +190