Tennis

Wozniacki møder rumænsk kvalifikationsspiller i US Open

Danskeren tager hul på årets sidste grand slam-turnering mod 29-årig rumænsk US Open-debutant.

Mandag indledes sæsonens sidste grand slam-turnering, US Open, og danske Caroline Wozniacki får en på papiret overkommelig modstander i første runde.

Det bliver nemlig den rumænske kvalifikationsspiller Mihaela Buzarnescu, der stå på den anden side af nettet, når den femteseedede dansker spiller sin første kamp sent mandag aften lokal tid i New York.

Den 29-årige rumæner ligger i øjeblikket nummer 133 på verdensranglisten og deltager ved US Open for første gang. De to spillere har ikke mødt hinanden siden juniortiden. Her vandt Caroline Wozniacki samtlige tre opgør i 2005.

- Men jeg har ikke set hende spille for nylig, for hun har været skadet og væk fra touren i noget tid, siger Caroline Wozniacki til Ekstra Bladet.

Opgøret skal spilles på den nye Grandstand, som er anlæggets tredjestørste bane, med plads til godt 8000 tilskuere.

- Det er fin bane. Den er meget hyggelig. Der er mange mennesker, og jeg har lige trænet derovre i går, siger Caroline Wozniacki.

Wozniacki er i øjeblikket rangeret som nummer fem på verdensranglisten. Hun har været i seks finaler i denne sæson, men har stadig til gode at vinde sin første turnering i sæsonen.

Caroline Wozniackis far og træner, Piotr, mener at vejen til anden runde går gennem disciplineret fokus på eget spil.

- Det er hendes (Mihaela Buzarnescu, red.) første hovedturnering her. Hun bliver nok nervøs og har stor respekt for Caroline. Men hun skal spille frit, siger han til Ekstra Bladet.

- Derfor skal Caroline bare tænke på sig selv. Hun skal ikke gå efter tusindvis af vinderslag, men bare køre hende rundt. Og her er hun meget stærk, tilføjer han.

Avancerer Caroline Wozniacki fra første runde, så kan hun i anden runde løbe ind i enten Ekaterina Makarova fra Rusland, der er nummer 38 på verdensranglisten, eller tyske Mona Barthel, som er verdens nummer 51.