Tennis

Wozniacki spiller sig sikkert videre ved US Open

6-1, 7-5 lød cifrene mandag aften i USA. Wozniacki skal møde Ekaterina Makarova fra Rusland i anden runde.

Caroline Wozniacki spillede sig mandag aften lokal tid sikkert videre til anden runde ved US Open.

Danskeren vandt med cifrene 6-1, 7-5 over rumænske Mihaela Buzarnescu.

Danskeren spillede solidt i første sæt, hvor den undertippede rumænske modstander havde det svært over for en hårdtarbejdende Wozniacki.

Wozniacki lavede kun fire uprovokerede fejl i sættet og fik samtlige af sine server i spil.

I andet sæt kom Mihaela Buzarnescu langt bedre med og brød Wozniackis serv, første gang hun havde muligheden.

Wozniacki brød dog tilbage partiet efter, og sådan fortsatte de to parløbet i sættet, hvor en tydeligt frustreret Caroline Wozniacki lavede flere uprovokerede fejl i takt med, at rumæneren kom bedre med.

Møder Makarova

Mihaela Buzarnescu var foran 5-4, men så viste Wozniacki, hvorfor det er hende, der er nummer fem i verden og Buzarnescu, der er nummer 133.

Med et rent parti udlignede danskeren til 5-5, brød til 6-5 og holdt sikkert sin egen serv til 7-5 og sejr.

I anden runde skal Wozniacki møde russiske Ekaterina Makarova, som hun har mødt syv gange tidligere.

Alle tidligere opgør mellem de to har danskeren vundet. Seneste møde mellem dem var i 2014, hvor de mødtes ved en WTA-turnering i Madrid, hvor Wozniacki vandt i to sæt.

Mens Wozniacki nu kan gøre sig klar til anden runde, så måtte Storbritanniens bedste tennisspiller overraskende sige farvel til US Open allerede i første runde.

Den syvendeseedede Johanna Konta tabte i tre sæt til serbiske Aleksandra Krunic.

Wozniackis turneringer siden US Open 2016

 1. 2016

  1. US Open

   .

   Caroline Wozniacki havde ikke haft den bedste optakt til turneringen, og hun kom da også kun lige nøjagtigt videre til 2. runde efter en sejr over Taylor Townsend i tre sæt.

   I turneringens anden kamp var danskeren også i problemer, da hun var nede med 0-4 i første sæt mod Svetlana Kuznetsova. Wozniacki fandt sig selv og leverede et fantastisk comeback, da hun først vandt sættet og kampen.

   Caroline Wozniacki nåede frem til semifinalen, hvor hun måtte se sig slået af Angelique Kerber. 

   Resultat: Røg ud i semifinalen

   Point til verdensranglisten: +780

  2. Tokyo

   Caroline Wozniacki.

   Caroline Wozniacki fortsatte sit høje niveau fra US Open, da hun strøg helt til tops i den japanske hovedstad. Danskeren besejrede undervejs sin gode veninde Agnieszka Radwanska i tre sæt i semifinalen, inden hun i finalen slog Naomi Osaka i finalen. 

   Resultat: Vandt turneringen

   Point til verdensranglisten: +470

  3. Wuhan

   .

   Trætheden fra de mange kampe i US Open og Tokyo var begyndt at melde sig. Danskeren vandt sikkert de to første kampe, men i tredje runde blev Agnieszka Radwanska for stor en mundfuld. Wozniacki tabte kampen i to sæt. 

   Resultat: Røg ud i 3. runde

   Point til verdensranglisten: +105

  4. Beijing

   Caroline Wozniacki.

   Turneringen i Beijing kom til at minde en del om turneringen i Wuhan. Danskeren spillede sig videre til tredje runde, hvor hun - igen - måtte se sig slået af Radwanska i to sæt. 

   Resultat: Røg ud i 3. runde

   Point til verdensranglisten: +120

  5. Hong Kong

   .

   Caroline Wozniacki fandt sit bedste spil frem under turneringen i Hong Kong, hvor hun for anden gang på få uger gik hele vejen. Danskeren besejrede i finalen franske Kristina Mladenovic i tre sæt. 

   Resultat: Vandt turneringen

   Point til verdensranglisten: +280

  6. Luxembourg

   .

   Turneringen i Luxembourg blev den sidste i sæsonen for Caroline Wozniacki. Danskeren nåede til tredje runde, men måtte trække sig med en skade allerede inden kampen mod rumænske Monica Niculescu. 

   Resultat: Røg ud i 3. runde

   Point til verdensranglisten: +60

 2. 2017

  1. Auckland

   .

   Caroline Wozniacki startede året ud med en sejr over amerikanske Nicole Gibbs med en overbevisende sejr på 6-0, 6-1. I kvartfinalen røg danskeren dog overraskende ud til tyske Julia Görges i tre sæt. 

   Resultat: Røg ud i kvartfinalen

   Point til verdensranglisten: +60

  2. Sydney

   Caroline Wozniacki.

   Danskeren nåede igen kvartifnalen - og igen blev det hendes sidste kamp ved turneringen. Tjekkiske Barbara Strycova trak det længste strå efter en tæt kamp i tre sæt. 

   Resultat: Røg ud i kvartfinalen

   ​Point til verdensranglisten: +100

  3. Australian Open

   .

   Caroline Wozniacki var overbevisende i de to første kampe mod Arina Rodionova og Donna Vekic, inden hun i tredje runde måtte se sig slået af britiske Johanna Konta i to sæt. 

   Resultat: Røg ud i 3. runde

   Point til verdensranglisten: +130

  4. Doha

   .

   For første gang i 2017 nåede danskeren frem til en finale, men en sejr blev det ikke til. Tjekkiske Karolina Pliskova blev for stor en mundfuld i varmen. Wozniacki tabte i to sæt, 6-3, 6-4. 

   Resultat: Tabte i finalen

   Point til verdensranglisten: +305

  5. Dubai

   Caroline Wozniacki.

   For anden uge i træk blev det til en finale, og for anden uge i træk blev det til et nederlag. Denne gang måtte Caroline Wozniacki lykønske ukrainske Elina Svitolina med sejren. 

   Resultat: Tabte i finalen

   Point til verdensranglisten: +585

  6. Indian Wells

   .

   Caroline Wozniacki lagde stærkt ud i den stjernebesatte amerikanske turnering med tre sikre sejre i de tre første kampe, men i kvartfinalen var det slut. Franske Kristina Mladenovic var for stor en mundfuld over tre sæt. 

   Resultat: Røg ud i kvartfinalen

   Point til verdensranglisten: +215

  7. Miami

   .

   Endnu en finale til Caroline Wozniacki - og endnu et nederlag. Danskeren havde spillet en stor turnering, hvor hun blandt andet havde slået Garbine Muguruza og Karolina Pliskova. I finalen var britiske Johanna Konta dog for stærk. Wozniacki tabte 6-3, 6-4. 

   Resultat: Tabte i finalen

   Point til verdensranglisten: +650

  8. Charleston

   .

   Hardcourt blev skiftet ud med det grønne grus i Charleston. Danskeren nåede kvartfinalen, inden hun måtte rejse hjem efter et nederlag til lettiske Jelena Ostapenko. 

   Resultat: Røg ud i kvartfinalen

   Point til verdensranglisten: +100

  9. Prag

   .

   Danskeren spillede sin første turnering i Europa i 2017, men det var ikke nogen stor succes. For anden turnering i træk tabte Wozniacki til Jelena Ostapenko - denne gang i 2. runde. 

   Resultat: Røg ud i 2. runde

   Point til verdensranglisten: +30

  10. Madrid

   .

   Det er ikke nogen hemmelighed, at Caroline Wozniacki ikke bryder sig om at spille på grus. Turneringen i Madrid blev da heller ikke den store succesoplevelse. I 2. runde måtte hun se sig slået af grusspecialisten Carla Suarez Navarro. 

   Resultat: Røg ud i 2. runde

   Point til verdensranglisten: +65

  11. Strasbourg

   .

   Wozniacki fik langt fra den perfekte optakt til French Open. Danskeren trak sig med en skade i hendes kamp i 1. runde mod Shelby Rogers. 

   Resultat: Røg ud i 1. runde

   Point til verdensranglisten: +1

  12. French Open

   .

   Wozniacki havde pakket alle de dårlige resultater på gruset væk og fandt sit bedste spil frem. Danskeren nåede hele vejen til kvartfinalen, hvor den senere vinder, Jelena Ostapenko, blev hendes overmand. 

   Resultat: Røg ud i kvartfinalen

   Point til verdensranglisten: +430

  13. Eastbourne

   .

   Den første turnering på græs blev en stor succes for Wozniacki. Danskeren gik hele vejen til finalen, hvor Karolina Pliskova dog hev sejren hjem. Takterne var lovende forud for Wimbledon. 

   Resultat: Tabte i finalen

   Point til verdensranglisten: +305

  14. Wimbledon

   .

   Desværre formåede Wozniacki ikke at følge op på det flotte resultat i Eastbourne. Danskeren røg ud i 4. runde til amerikanske Coco Vandeweghe i to sæt. 

   Resultat: Røg ud i 4. runde

   Point til verdensranglisten: +240

  15. Båstad

   .

   Wozniacki vendte næsten hjem, da hun stillede op i grusturneringen i Båstad på den anden side af Øresund. Danskeren nåede hele vejen til finalen, men for femte gang i år blev det til et nederlag, da hun i to sæt tabte til Katerina Siniakova. 

   Resultat: Tabte i finalen

   Point til verdensranglisten: +180

  16. Toronto

   .

   For anden turnering i træk nåede Wozniacki frem til en finale - men for anden gang i træk og for sjette gang i år blev det til et nederlag. Danskeren havde ellers besejret både Agnieszka Radwanska, Karolina Pliskova og Sloane Stephens på sin vej, men i finalen var Elina Svitolina alt for stærk.

   Resultat: Tabte i finalen

   Point til verdensranglisten: +585

  17. Cincinatti

   .

   Caroline Wozniacki vandt de to første kampe i overbevisende stil, men i kvartfinalen var Karolina Pliskova stærkest. Tjekken vandt kampen i to sikre sæt. 

   Resultat: Røg ud i kvartfinalen

   Point til verdensranglisten: +190