Tennis

Wozniacki i hård kritik af US Open: - Det er et dårligt signal

Danskeren mener, det er kritisabelt at lade den dopingdømte russer spille alle kampe på centre court.

Caroline Wozniacki måtte tidligt torsdag morgen dansk tid lide den tort at blive ekspederet ud af tennisturneringen US Open i New York allerede i anden runde. 

Verdensranglistens nummer fem, der tabte 2-6, 7-6, 1-6 til russiske Ekaterina Makarova, ærgrede sig ikke kun over nederlaget, men også over US Open-arrangørernes programplanlægning. 

Det er et dårligt signal at sende til de unge, når man kommer tilbage fra dopingkarantæne og bliver behandlet, som om alting er fint.

Caroline Wozniacki

Ifølge Ekstra Bladet var Caroline Wozniackis kamp først blevet programsat til at blive spillet på en af de mest ydmyge baner ved den amerikanske grand slam-turnering. 

Senere blev kampen dog flyttet - efter indvendinger fra Wozniacki-lejren - så den blev spillet i en af de større arenaer. 

Imens har Caroline Wozniacki set, hvordan russeren Maria Sharapova, der tidligere i år vendte tilbage efter udstået dopingkarantæne, har spillet begge sine kampe hidtil på Arthur Ashe Stadium, som er den største arena ved US Open. 

- Jeg kan sagtens følge business-siden i det, men når nogen kommer tilbage fra en dopingdom og pludselig får lov at spille hver kamp på centre court, kan man godt sætte spørgsmålstegn ved det, siger Caroline Wozniacki til Ekstra Bladets hjemmeside.

- Det er et dårligt signal at sende til de unge, når man kommer tilbage fra dopingkarantæne og bliver behandlet, som om alting er fint. Det er ikke noget godt eksempel, siger danskeren. 

Maria Sharapova er blevet tildelt et wildcard til US Open, som den tidligere verdensetter vandt i 2006. 

Den 30-årige russer vendte i april i år tilbage efter 15 måneders dopingkarantæne.