Tennis

Wozniacki kan smile trods dårligt resultat i US Open

Caroline Wozniackis muligheder for at komme med til sæsonfinalerne i Singapore ser fortsat gode ud efter US Open. EDUARDO MUNOZ ALVAREZ / Scanpix Denmark

Caroline Wozniacki ligger stadig lunt i svinget i forhold til at komme med til sæsonfinalerne i Singapore, selvom danskeren røg tidligt ud af US Open.

Caroline Wozniacki har stadig meget at smile af efter US Open.

Selvom danskeren allerede måtte forlade årets sidste Grand Slam efter et nederlag til useedede Ekaterina Makarova i anden runde, ser det stadig ganske fornuftigt ud på mandagens opdaterede udgave af verdensranglisten og på listen over de otte spillere, der bliver inviteret med til sæsonfinalerne i Singapore.

Den tidligere verdensetter er røget en plads ned på verdensranglisten og er nu nummer seks, efter Venus Williams med sin semifinaleplads i US Open har overtaget danskerens femteplads.

På listen over spillere, der skal med til sæsonens afsluttende turnering i Singapore, er Wozniacki også at finde på sjettepladsen. Det er de otte spillere, der har hentet flest point i sæsonens løb, som bliver inviteret med til den prestigefyldte turnering.

Spanske Garbiñe Muguruza, der vandt Wimbledon tidligere på året, topper listen med 5307 point. Caroline Wozniacki har 4210 point, hvilket er 1334 point mere end franske Kristina Mladenovic, der er på niendepladsen - og altså i skrivende stund må nøjes med en reservetjans til turneringen.

Caroline Wozniacki har til trods for det skuffende resultat i US Open faktisk øget sit forspring til Mladenovic med 60 point, fordi franskmanden allerede måtte forlade turneringen efter et nederlag til Timea Babos i første runde.

Turneringen i Singapore blev sidste år vundet af slovakiske Dominica Cibulkova, der besejrede tyske Angelique Kerber i to sæt og dermed kunne notere sig for 1000 point til verdensranglisten.

Caroline Wozniacki har været med ved sæsonfinalerne fire gange, men har aldrig vundet turneringen. Det bedste resultat er en finaleplads i 2010, hvor hun tabte til belgiske Kim Clijsters i tre sæt.

Sæsonfinalerne i Singapore spilles fra den 22.-29. oktober.