Tennis

Sharapova vinder første titel efter dopingkarantæne

Maria Sharapova var i store problemer i både første og andet sæt, men hun vandt alligevel Tianjin Open.

Den russiske tennisspiller Maria Sharapova kan for første gang i over to år glæde sig over en turneringssejr på WTA-touren.

Søndag vandt den tidligere verdensetter turneringen Tianjin Open efter en finalesejr over Aryna Sabalenka fra Hviderusland. Sharapova vandt 7-5, 7-6.

Med til historien om Sharapovas lange periode uden en titel hører, at hun undervejs har haft 15 måneders dopingkarantæne.

I april gjorde hun så comeback efter karantænen, men på grund af sit fravær var hun dumpet helt ned i bunden af verdensranglisten.

Det har betydet, at hun ikke har været seedet, når hun har stillet op til turneringer, hvilket har gjort vejen til en triumf betydeligt sværere.

Aktuelt er hun nu oppe som nummer 86 i verden, men når verdensranglisten opdateres mandag, vil hun som følge af turneringssejren tage endnu et spring mod ranglistens absolutte top.

Finalen mod Sabalenka var dog i fare for at ende med en skuffelse for Sharapova.

I første sæt var russeren bagud med 1-4, før hun fik kæmpet sig tilbage og vendt sættet til en sejr på 7-5.

Efter sætpausen kom Sharapova igen i modvind. Russeren blev brudt to gange og var bagud 1-5. I to omgange forsømte Sabalenka dog at serve sætsejren hjem, og Sharapova kom tilbage og fik fremtvunget en tiebreak.

Sharapova skulle bruge fire matchbolde, før hun kunne lade sig hylde som vinder.

30-årige Maria Sharapova har nu vundet 36 WTA-titler, og i tillæg til det har hun tabt 23 finaler.

Hun brød igennem i 2004, da hun som 17-årig overraskende vandt Wimbledon. Året efter blev hun nummer et i verden for første gang.