14-årig dansk tenniskomet: - Jeg havde ikke regnet med, det ville gå så stærkt

16x9
Clara Tauson bliver kåret som vinder af ITF-turneringen i Stockholm. Foto: Georg Beyer Clausen

Clara Tauson vandt søndag sin første turnering som seniorspiller, da hun vandt ITF Circuit-turneringen i Stockholm.

I en alder af 13 år blev hun den yngste danske mester i tennis nogensinde. Et år senere banker hun nu på til den internationale tennisscene.

14-årige Clara Tauson vandt søndag den blot tredje seniorturnering, hun stillede op i, da det blev til finalesejr i ITF Circuit-turneringen i Stockholm over den ti år ældre russer Ekaterina Yashina med 6-3, 6-2.

- Det, synes jeg selvfølgelig, er super fedt. Jeg havde ikke regnet med, det ville gå så stærkt med at vinde nogle kampe på det her niveau. Det er meget rart at vide, man kan være med, selvom de er 10 til 12 år ældre end en selv, siger Clara Tauson til TV 2 SPORT.

- Jeg havde ikke lige regnet med at vinde i den her uge. Jeg har været halvskadet hele ugen, så det var lidt overraskende. Men det er selvfølgelig fedt.

Turneringen rangerer under den store WTA Tour, men giver alligevel point til verdensranglisten, som Clara Tauson stryger ind på, når den opdateres mandag.

Sidste søndag var hun nemlig også i finalen, og hendes start blandt seniorspillerne har været intet mindre end imponerende med 12 sejre i 14 kampe.

Selvom Tauson nu entrerer verdensranglisten, er der stadig et stykke vej til tennistoppen, men den stærke start blandt seniorerne giver selvfølgelig den unge dansker blod på tanden.

- Nu vil jeg gerne blive ved med at vinde nogle kampe på det her niveau og måske prøve et lidt højere niveau.

Hvad gør du dig af tanker om at tage skridtet og gå 100 procent ind på at spille professionelt seniortennis?

- Det, håber jeg selvfølgelig, bliver snart. Men jeg skal også lige være lidt færdig med skole, hvor jeg lige mangler et halvt år for at være færdig med 9. klasse, siger Clara Tauson.