Ung dansk tenniskomet vinder sin første seniortitel

16x9
Clara Tauson har vundet sin første seniorturnering. Foto: Nils Meilvang / Scanpix

Clara Tauson har vundet ITF Womens Circuit-turneringen i Stockholm.

Den blot 14-årige Clara Tauson viste søndag, hvorfor hun er så stort et tennistalent, da hun vandt sin første seniorturnering i karrieren.

I finalen ved ITF Womens Circuit-turneringen i Stockholm besejrede hun russiske Ekaterina Yashina med 6-3, 6-2. Russeren var ellers fjerdeseedet i turneringen og var storfavorit i finalen mod useedede Tauson.

Der var dog intet på banen, der tydede på, at 24-årige Yashina, der er nummer 591 i verden, var favorit. Tauson var suveræn i første sæt, som hun kun skulle bruge 34 minutter på at vinde.

Ekaterina Yashina og Clara Tauson
Ekaterina Yashina og Clara Tauson Foto: Näsbyparks Tennisklubb

Andet sæt blev kun ét minut længere, da hun med to breaks i sættet vandt det med 6-2. 

Dermed forbedrede danskeren sit resultat fra sidste uge, hvor hun også nåede finalen i en turnering i Stockholm.

Kommer ind i top 1000

Danskeren havde inden turneringen endnu ikke en plads på verdensranglisten. Og resultatet i denne uge når heller ikke at tælle med, når ranglisten opdateres mandag.

På grund af sidste uges præstation kravler hun dog stadig op blandt de 1000 bedste i verden. I ugen efter vil hun så rykke yderligere op på grund af søndagens finalesejr.

Clara Tauson gjorde sig allerede bemærket sidste år, da hun blev den yngste DM-vinder nogensinde. En rekord hun tog fra Caroline Wozniacki.

I sommer vandt hun guld ungdoms-OL.