Tennis

- Det er virkelig en stor præstation, siger landstræner om tenniskomet

14-årige Clara Tauson har været i to finaler i træk og vundet sin første seniorturnering. Nils Meilvang / Scanpix

14-årige Clara Tauson vandt søndag den blot tredje professionelle seniorturnering, hun stillede op i.

Mens Caroline Wozniacki er gået på tiltrængt ferie efter en lang og succesrig sæson, stjæler en 14-årig landsmand i stedet billedet.

Clara Tauson vandt søndag ITF Circuit-turneringen i Stockholm efter finalesejr i to sæt over den 10 år ældre russer, Ekaterina Yashina. Det var danskerens blot tredje internationale turnering som seniorspiller, og en uge inden var hun ligeledes i en finale, som dog blev tabt.

Og selvom ITF-turneringerne rangerer lavere end WTA Touren, er landstræner Kenneth Carlsen dybt imponeret af sin unge spiller, som han til daglig træner.

- Det er en virkelig, virkelig stor præstation. Det er meget tidligt at vinde sin første professionelle turnering. Det er rigtig flot af hende og meget positivt, siger Carlsen til TV 2 SPORT.

- Nogle af de piger, der bliver gode, bliver gode tidligt. Der er en udviklingsvej, og det er rigtig godt for hendes vej, at hun gør det her så tidligt. Men at det er gået så godt og så hurtigt, det er meget positivt. Det viser lidt om, at hendes niveau er rigtig, rigtig højt, og at hun har det niveau, der skal til for at kunne blive en rigtig god spiller på WTA Touren.

Med den tidlige succes må Clara Tauson nok finde sig i at blive sammenlignet med Caroline Wozniacki, der i lang tid var nummer et på verdensranglisten.

Wozniacki debuterede på WTA Touren som 15-årig og vandt sin første turnering på WTA Touren i en alder af 18 år.

Men landstræneren vil ikke lægge et unødigt stort pres på Clara Tauson ved at drage paralleller til Wozniacki.

- Det er jo lidt af et pres at lægge på en pige, at hun skal leve op til Wozniacki. Så det vil jeg lade være med at udtale mig om, men set på den positive måde har hun det potentiale, der skal til for at kunne blive så god. Men det kræver også, hun bliver ved med at udvikle sig og bliver ved med at ville udvikle sig, siger Kenneth Carlsen.

I den kommende tid skal Tauson både spille junior- og seniorturneringer, samtidig med at hun skal gøre sin 9. klasse færdig.

Talentet er der, så for Tauson handler det ifølge Carlsen om at holde snuden i sporet.

- Hun har en rigtig god teknik og en god spilforståelse. Hun er god til det taktiske, men kan blive endnu bedre, og hun er en god kampspiller. Hun vil det. Det er ret vigtigt at have de ting at arbejde med. Selvfølgelig er der rigtig mange ting, hun skal forbedre for at kunne komme op på det allerhøjeste niveau, og der er jo mange ting, der kan gå galt. Hun er kun 14 år. Men det er i hvert fald en rigtig god start, hun har fået.

Clara Tauson har spillet 14 professionelle kampe i ITF-regi og vundet de 12. Hun er mandag blevet registreret på verdensranglisten, hvor hun er strøget ind i top-1000.