Før var hele hans liv Wozniacki – nu skal han hjælpe konkurrenten

Den danske stjerne og den eftertragtede hittingpartner Sascha Bajin stoppede i sidste måned samarbejdet efter et år med to WTA-titler til danskeren.

Efter godt otte måneders samarbejde mellem Caroline Wozniacki og tyske Sascha Bajin annoncerede de to i sidste måned, at de ville gå hver til sit efter et succesfuldt år for Wozniacki.

Tre uger efter har den eftertragtede hittingpartner så fundet en ny samarbejdspartner, som han er klar til at ofre alt for. Det bliver japanske Naomi Osaka, der er 20 år gammel og ligger nummer 68 i verden.

Hun er mit liv i øjeblikket. Jeg dedikerer alt til dette job

Sascha Bajin om Wozniacki tilbage i marts

På sin Twitter-profil har tyskeren lagt et billede op fra træningen sammen med Osaka. I sin rolle som hittingpartner skal han nu forsøge at hjælpe japaneren frem på verdensranglisten og i retning mod den første WTA-titel.

En hittingpartner er som regel en person, der både er træningsmakker og træner eller hjælpetræner. Wozniacki ansatte Bajin som sin hittingpartner i starten af året. I første omgang var det på en kort aftale, men danskeren valgte allerede i april at forlænge med en af Tourens mest eftertragtede hittingpartnere, inden de altså stoppede samarbejdet i november.

- Vi havde et rigtig godt år sammen, og det gik rigtig godt. Vi stoppede på en meget positiv måde, og der er ikke noget der. Jeg ønsker ham alt det bedste. For mig er det bare rart at få et frisk pust og få lidt andre slags bolde (returnere andre slags slag, red.). Og det fungerer for mig, fortalte Wozniacki i et nyligt interview med TV 2 SPORT.

Danskeren har tidligere mødt netop Naomi Osaka to gange, hvor det er blevet til to sejre. Det mest mindeværdige opgør de to imellem var i WTA-turneringen Pan Pacific Open i Tokyo, hvor Wozniacki vandt finalen og sikrede sig endnu en titel til samlingen.

Nu får japaneren så gavn af Bajins viden om Wozniacki, og Osaka kan godt forberede sig på at få en dedikeret mand ind i teamet. Da TV 2 SPORT snakkede med Sascha Bajin under WTA-turneringen i Indian Wells i marts, fortalte han, at alt, han foretog sig, handlede om Wozniacki.

- Hun er mit liv i øjeblikket. Jeg dedikerer alt til dette job. Jeg har tidligere ofret både min mors og min søsters bryllup, og jeg er gået glip af 11 juleaftener i træk, sagde Sascha Bajin dengang.

Tidligere har Sascha Bajin været en del af Serena Williams' team i otte år, ligesom han også har hjulpet flere andre tennisstjerner - deriblandt Victoria Azarenka.

Naomi Osaka er opkaldt efter den by, hvor hun er født, nemlig Osaka, hvor hun voksede op sammen med sin far fra Haiti og sin japanske mor. Familien flyttede til Florida, da Osaka var tre år gammel, og derfor kan hun ikke tale flydende japansk. Hun har trænet i USA, siden hun begyndte at spille, og har ligeledes dobbelt statsborgerskab.