Tennis

14-årig dansk tennisspiller kan blive verdens bedste, mener træneren

Holger Nødskov Rune er den bedste tennisspiller i verden i sin aldersklasse. Thomas Thoning / TV 2 SPORT

14-årige Holger Nødskov Rune vil være verdens bedste tennisspiller, og det kan han godt blive, mener hans træner.

Der sidder han, knægten på blot 14 år, i lobbyen på Novotel Al Bustan i emiratstaten Abu Dhabi - ved indgangen til et år med 33 ugers tennis, mindst. Og siger uden omsvøb på spørgsmålet, hvad han vil med sin sport:

- Jeg vil være verdens bedste.

Han er lidt tilbageholden i sin positur, men ikke i ambitionens mundhøjde. Holger med efternavnene Nødskov Rune mener det, når han slynger ud, at han vil være verdens bedste tennisspiller.

- Det har været mit helt klare mål, siden jeg var seks år. Jeg går efter at vinde alle Grand Slams - og så i øvrigt også OL.

Bum - så klar i mælet om det eftertragtede.

- Og han kan blive verdens bedste, konstaterer træner Lars Christensen, som i øvrigt også træner med pigernes største talent, Clara Tauson.

Han er med på dele af turen rundt i den store verden, som altså for Holger Nødskov Runes vedkommende er minimum 33 uger om året - måske mere i 2018.

Vinder af doubleturneringen i Abu Dhabi: Holger (th) og Georgescu fra Rumænien, der er to år ældre end danskeren.

Han har lige netop vundet en doubleturnering på ITFs Championship, men tabte i semifinalen i single.

Og selvom præstationen i sig selv er flot - han spiller mod to, tre år ældre - så er et men på sin plads. For han vil vinde - hele tiden.

- Jeg tænker tennis hele døgnet, og hvis jeg ikke selv spiller turnering eller træner, så ser jeg tennis på min iPad.

Holger Nødskov Rune er allerede verdens bedste i sin aldersgruppe - så god, at han spiller turneringer mod langt ældre spillere.

- Han har haft ambitionen om at blive verdens bedste, lige siden jeg startede med at træne ham, og dengang var han 6-7 år. Det er det, der driver ham videre hele tiden, siger Lars Christensen, som jeg fanger for et supplement til dette unikke talent:

- Holger arbejder ualmindeligt seriøst, han har en drøm han vil forfølge, og kan vi holde skruen i vandet og hele tiden forbedre, så har han helt sikkert en mulighed for at opnå sin drøm.

Og så skal jeg da høre, hvad det er, han kan, ham Holger, som gør, at han vil efterfølge sine forbilleder - først Nadal og lige nu Roger Federer:

- Han startede med at være meget komplet teknisk . Han fik det hele til at se lækkert ud. Men han manglede fysikken, så det har vi arbejdet benhårdt på de seneste 2-3 år. Lige nu er der lidt mentalt, vi skal arbejde med, mest fordi han hele tiden spiller mod 2-3 år ældre spillere, siger Lars Christensen, som oftest er tæt på - nøjagtig som han er det med Clara Tauson.

Ikke meget tid til skole

Og spørger man Holger selv, så er ”forhånden er nok mit bedste våben, og så at jeg er meget stabil”. Og så tilføjer man naturligvis ambitionerne.

- Jeg elsker at spille tennis, jeg elsker at rejse. Det er det, jeg vil.

Holger Rune drømmer om at blive verdens bedste.

Og så kommer tillægsspørgsmålet til en 14-årig, der er væk mere end otte måneder om året:

Hvad med skolen?

- Øh, ja jeg er ikke meget i skole.

Og så supplerer mor Aneke:

- Der er ikke meget tid til andet end træning, turneringer og hvile. Så det er det”.

Holger Nødskov Rune går på Bakkegårdsskolen, hvor også Clara Tauson går. Her er den generelle prioritering en anden end så mange andre steder.

Han blev europamester i 2017 og rejser kloden tynd - Qatar, Kenya, Japan, Tjekkiet, Frankrig, Italien. ”Jeg elsker at rejse.”

Og nu er næste drømmemål altså US Open - en af de fire Grand Slams. Men først en ny turnering her i Emiraterne, så han og mor Aneke smutter ud i den lille transporter, der skal køre dem fire timer nordpå.

Til nye drømme. En 14-årig “Federer” med dansk flag på tennistasken. Ikke Roger, men Holger.