Tennis

Wozniacki millimeter fra fiasko – redder matchbolde i vildt comeback

Verdens næstbedste tennisspiller havde store problemer mod nummer 119 på ranglisten. Danskeren er dog videre til tredje runde i Australian Open.

Man skulle have luppen frem, hvis man skulle få øje på Caroline Wozniackis chancer for at slå upåagtede Jana Fett, da andenrundekampen ved Australian Open var nået et stykke ind i tredje sæt.

Efter en sikker sætsejr til hver af de to spillere tidligere i kampen havde den klare, danske favorit nemlig to matchbolde imod sig ved stillingen 5-1 i det afgørende sæt. Mirakuløst overlevede Caroline Wozniacki begge matchboldene, og en halv time senere kunne hun juble lettet over sejren efter et stort comeback.

- Jeg ved ikke, hvordan jeg gjorde det. Jeg er bare lettet over at være videre. Jeg kæmpede for hvert point og gav aldrig op. Det blev belønnet i dag, sagde Wozniacki efter kampen til Eurosport.

 Wozniacki, der på verdensranglisten er 117 placeringer bedre end Jana Fett, er videre til tredje runde efter en utrolig sejr på 6-3, 2-6, 5-7.

Seks danske partier i træk

Efter Wozniackis reducering til 2-5 i tredje sæt spillede danskeren et suverænt serveparti, hvor Fett ikke vandt en eneste bold. Med yderligere en reducering i det efterfølgende parti var spændingen så småt tilbage i kampen, og det så ud til at presse Jana Fett.

Hvis ikke det mentale pres var nok til at kyse den 21-årige kroat, så lagde Wozniacki også et hårdt, spillemæssigt pres på Jana Fett. Flere gange måtte kroaten spæne fra side til side for at nå boldene, mens Wozniacki stod godt placeret på sin egen banehalvdel og var meget konsekvent, når duellerne skulle afgøres.

Knap så konsekvent var danskeren, da hun kunne udligne til 5-5 kort efter. Ved stillingen 40-0 kiksede Wozniacki hele fire server i træk, inden hun til stor lettelse for sig selv og de danske tilskuere smadrede et servees ud af banen og gjorde udligningen til en realitet. 

Fejlene fortsatte derefter fra Jana Fett, der en halv time tidligere havde været én bold fra at sikre en af karrierens største sejre. I stedet endte det hele med, at Jana Fett sendte sejren i hænderne på Wozniacki. 

Ved 6-5, 40-15, skød Fett bolden i nettet - og så kunne en tydeligt lettet Caroline Wozniacki juble over sejren efter at have vundet seks partier i træk.

- Wozniacki har det tit svært mod spillere, hun aldrig har mødt før. Det havde hun også mod Jana Fett, der spillede helt uden nerver og gang på gang sendte vinderslag forbi en tøvende Wozniacki, fortæller TV 2 SPORTs tenniskommentator Henrik Jensen fra Rod Laver Arena i Melbourne.

- Serven drillede gevaldigt, og Wozniacki slog alt for mange bolde midt i banen eller slog for korte bolde, så Fett kom til at styre spillet alt for mange gange. Kun Wozniackis fantastiske vinderinstinkt og sejrsvilje fik hende videre til tredje runde.

Kampen endte 6-3, 2-6, 5-7 - og nu kan Wozniacki i tredje runde se frem til at møde verdens nummer 32, Kiki Bertens fra Holland.