Tennis

Tenniskvindernes elite forgyldes i Kina med ny aftale

WTA Finals flyttes fra 2019. EDGAR SU / Scanpix Denmark

WTA Finals, som er tenniskvindernes sæsonfinale, flyttes fra Singapore til kinesiske Shenzhen i 2019.

Kvindernes sæsonfinale i tennis skal fra 2019 og 10 år frem spilles i Kina, og det medfører pengeregn over den prestigefyldte turnering.

Når Shenzhen i det sydlige Kina bliver vært for turneringen, så bliver det med en præmiepulje på 14 millioner dollar, hvilket cirka svarer til cirka 85 millioner kroner, skriver AFP.

Det er en fordobling fra de syv millioner dollar, som præmiepuljen hidtil har været på.

- Det er med stor glæde, at jeg kan meddele, at Shenzhen er blevet valgt til at være vært for WTA Finals, som er WTA's kronjuvel, de næste ti år, siger chefen for WTA, Steve Simon, fra Australian Open.

- Dette er den største WTA-aftale der er indgået i WTA's 45 år lange levetid, og den vil løfte turneringen til et nyt niveau.

Som en del af aftalen bliver der bygget en ny tennisarena med plads til 12.000 tilskuere i byen. 

Billie Jean King-trofæet, som er symbolet på samlet sejr i turneringen, blev i 2017 løftet i vejret af danske Caroline Wozniacki, da hun vandt finalen i Singapore over Venus Williams.

Kvindernes nye aftale har også fået mændene i tennisverdenen til at reagere.

Serbiske Novak Djokovic vurderer, at det måske også er på tide, at mændene undersøger andre muligheder end London, hvor finaleturneringen afholdes nu.

- Det er en stor succes for WTA og for kvinderne. De fortjener det. Det er der ingen tvivl om, siger Djokovic.

- Hvis vi vil have vores sport til at vokse, specielt i lande som Kina og de egne, hvor tennis er populært, så skal vi måske overveje at rejse lidt mere med turneringen.

Sæsonfinalen spilles af de otte spillere, der topper verdensranglisten.