Tennis

Ekspert om Wozniackis eks-hjælper: - Der gik ikke 10 minutter, før han smed t-shirten

Tennisstjernens tidligere træner Michael Mortensen sender en bredside af sted mod Sascha Bajin, der i otte måneder fungerede som hittingpartner.

Samarbejdet sluttede med den helt store triumf, da Caroline Wozniacki og hittingpartneren Sascha Bajin skiltes sidste sæson, efter danskeren havde vundet sæsonfinalen, WTA Finals.

- Vi havde et rigtig godt år sammen, og det gik rigtig godt. Vi stoppede på en meget positiv måde, og der er ikke noget der, lød Wozniackis egen forklaring til TV 2 SPORT.

Der gik ikke 10 minutter, før han smed t-shirten for at vise brystkasse, selv om det var minus 40 grader

Michael Mortensen, tidligere træner, om Wozniackis hittingpartner

Men selvom den danske tennisstjerne umiddelbart bare trængte til et frisk pust efter otte måneders samarbejde med Bajin, så tyder noget på, at der også var andre ting, der påvirkede samarbejdet.

Over for Jyllands-Posten forklarer Piotr Wozniacki nemlig, at den tyskfødte serber var træt af bare at fungere som træningsmakker for Caroline Wozniacki, som han også havde været det for verdensstjernerne Serena Williams og Victoria Azarenka.

- Sascha var en fornuftig dreng, meget dygtig og god at have på vores team, men han ville gerne mere. Han ville være regulær træner for Caroline, men vi ville ikke have ham til at overtage min plads. Caroline respekterer og har det godt med, hvad jeg kan bringe som træner, så det er meget svært at komme ind udefra, siger han til avisen.

Hvad er en hittingpartner?

En hittingpartner er som regel en person, der både er træningsmakker og træner eller hjælpetræner. Wozniacki ansatte Bajin som sin hittingpartner i starten af 2017. I første omgang var det på en kort aftale, men danskeren valgte allerede i april at forlænge med en af Tourens mest eftertragtede hittingpartnere, inden samarbejdet stoppede efter 2017-sæsonen.

Det kunne dog ikke komme på tale, da Wozniacki-lejren efterhånden er nået et punkt, hvor den perfekte konstellation hedder far og datter. Derfor blev løsningen at lave en kort aftale med franskmanden Thibault Venturino, der kunne bruges under udvalgte turneringer, ligesom der kunne bruges lokale spillere til andre turneringer.

En af dem, der nåede at arbejde sammen med Wozniacki, er danske Michael Mortensen. Han fungerer i dag som ekspert for Eurosport, og han forstår godt, hvorfor samarbejdet mellem Wozniacki og Bajin skulle stoppe. Det handler nemlig i sidste ende om, hvordan den danske tennisspiller har det, når hun træner.

- Sascha er meget entusiastisk og har så kæmpestort et ego, at han fylder lige så meget som Rådhuspladsen. Han har også været med, da jeg trænede Caroline, og der gik ikke 10 minutter, før han smed t-shirten for at vise brystkasse, selv om det var minus 40 grader, og der kom en eskimo løbende forbi i fuld dragt, siger han til Jyllands-Posten.

Michael Mortensen har da også tidligere slået fast, at det er skandaløst, at Piotr er blevet kritiseret så meget som træner for Caroline Wozniacki.

En holdning, som den tidligere landstræner Kenneth Carlsen også gav udtryk for efter triumfen i sæsonfinalen.

- Der er mange, der har stået og råbt om, at hun skal have en anden træner end Piotr. Personligt har jeg altid været stor tilhænger af, at Piotr skulle være der, men at der også var en anden ved siden af. Om vi så kalder personen hittingpartner, hjælpetræner eller træner, det et ligegyldigt for mig. Det vigtige er, det er et partnerskab.

- Det skaber noget ro, og jeg tror både Caroline og Piotr får noget inspiration og stabilitet. Det er det professionelle og det private ved siden af, der er blevet meget mere stabilt. Når der er ro på omkring trænerteamet, så er det mange gange, de store spillere topper, sagde Kenneth Carlsen i slutningen af sidste sæson til TV 2 SPORT.

Lige nu spiller Caroline Wozniacki årets først Grand Slam-turnering, Australian Open, hvor hun fredag spillede sig videre til 1/8-finalen. Bliv klogere på resten af vejen mod finalen herunder: