Tennis

Ny stor overraskelse sender favorit ud - her er Wozniackis vej til finalen

Caroline Wozniacki er videre til kvartfinalen ved Australian Open efter en sejr over Magdalena Rybarikova. Nu er vejen banet til at nå rigtig langt.

Følg Caroline Wozniackis kvartfinale mod Navarro her på tv2.dk, når danskeren spiller omkring klokken 13.00.

Russiske Magdalena Rybarikova fik ikke et ben til jorden mod danske Caroline Wozniacki i fjerde runde ved Australian Open, hvor danskeren vandt i to sikre sæt. Sejren betyder, at drømmen om den helt store titel stadig er i live i Wozniackis Grand Slam-turnering nummer 43 i karrieren.

Og da verdens nummer fire, Elina Svitolina, tirsdag morgen røg ud til verdens nummer 37, Elise Mertens fra Belgien, gjorde det ikke mulighederne mindre for danskeren, der stod til et møde med ukraineren i semifinalen.

Herunder får du overblikket over vejen til finalen, inden Wozniacki selv skal i aktion tirsdag formiddag.

Wozniackis onde ånd - og flere andre favoritter - er ude

I en eventuel kvartfinale stod Caroline Wozniacki til at møde lettiske Jelena Ostapenko, som danskeren havde store problemer med i sidste sæson, hvor det blev til tre nederlag i lige så mange kampe. 

Men det behøver Wozniacki ikke at bekymre sig over i årets første Grand Slam. Fredag måtte letten nemlig se sig slået af estiske Anett Kontaveit, der blot er nummer 33 på verdensranglisten. Kontaveit røg dog efterfølgende ud i fjerde runde til verdens nummer 39, Carla Suárez Navarro.

Wozniacki møder Navarro i kvartfinalen. Spanieren ligger nummer 39 i verden.

Ostapenko er ikke den eneste favorit, der er ude. Langt fra. Venus Williams, der sidste år var i finalen, måtte overraskende forlade turneringen efter første runde. Williams tabte sin kamp i første runde med 3-6, 5-7 til schweiziske Belinda Bencic, der er useedet i turneringen og ligger nummer 78 på verdensranglisten.

Derudover er Coco Vandeweghe og Sloane Setphens også slået ud. Sidstnævnte tabte sin ottende kamp i træk ved en større turnering. Amerikaneren måtte dermed se kinesiske Zhang Shuai gå videre til anden runde med en sejr på 2-6, 7-6, 6-2.

Coco Vandeweghe tabte i første runde til ungarske Timea Babos. Ungareren vandt med cifrene 7-6, 6-2. Det er alle tre top-15-spillere, som Wozniacki kunne have mødt i kvart- eller semifinalen.

Verdens nummer fire sendt ud

Tirsdag morgen, få timer før Wozniacki selv skal i aktion, er tilskuerne ved Australian Open så blevet vidne til en ny, stor overraskelse, da verdens nummer fire, Elina Svitolina, tabte til den 22-årige belgier Elise Mertens, der kun er rangeret som nummer 37 på verdensranglisten.

Useedede Mertens havde ingen problemer med at sætte ukraineren på plads med 6-4, 6-0, så hvis Wozniacki selv spiller sig i semifinalen, så får hun på papiret væsentlig lettere modstand, end hvad der ellers havde ventet.

De mange nederlag til favoritterne betyder, at Wozniacki først kan møde en spiller fra top-10 i finalen, og det vil i så fald være verdensetteren Simona Halep. Hvis favoritterne vinder i resten af kampene, ser Wozniackis vej til finalen ud som følger:

Wozniackis sandsynlige vej til finalen:

  • Kvartfinalen: Carla Suárez Navarro, Spanien (verdens nummer 39)
  • Semifinalen: Elise Mertens, Belgien (verdens nummer 37)
  • Finalen: Simona Halep, Rumænien (verdens nummer 1)

Danske Caroline Wozniacki stiller op i årets første Grand Slam-turnering som nummer to på verdensranglisten.