Tennis

'Wozniacki vinder aldrig en Grand Slam' - nu lægger kritiker sig fladt ned

Caroline Wozniacki har haft mange kritikere gennem årene. En af dem, den tidligere tennisspiller Peter Bastiansen, lægger sig nu fladt ned.

Wozniacki spiller i Skt. Petersborg i næste uge - se med på TV 2 SPORT

- Caroline Wozniacki vinder aldrig en Grand Slam, lød den tidligere tennisspiller Peter Bastiansens forudsigelse tilbage i 2010 til BT.

Men lørdag modbeviste Caroline Wozniacki alle sine kritikere, inklusiv den måske største i Peter Bastiansen, da hun strøg til tops ved Australian Open og snuppede karrierens første af tennissportens største trofæer. En Grand Slam.

Jeg synes, hun har bevist, at hun er blandt de største idrætsstjerner, vi nogensinde har haft i dansk idræt

Peter Bastiansen efter Caroline Wozniackis sejr i Australian Open

Selvom Peter Bastiansen flere gange har været ude med kritik, så lægger den tidligere tennisspiller sig nu fladt ned. 

- Jeg skal bare pakke sammen sammen med alle andre kritikere. Jeg kan jo kun bukke og neje. Det er en fantastisk præstation, siger Peter Bastiansen til TV 2 SPORT lørdag efter Caroline Wozniackis sejr.

Peter Bastiansen er ikke den eneste, der har været ude med riven efter danskeren, som nu tager til genmæle. Tilbage i 2012 udtalte den 18-foldige Grand Slam-vinder Martina Navratilova om den danske verdensetter.

- Det er helt klart ikke nogen, der føler, Caroline Wozniacki er en rigtig verdensetter, udtalte hun dengang. Men efter Caroline Wozniackis Grand Slam-sejr har piben fået en anden lyd.

- Tillykke til både Caroline Wozniacki og Simona Halep med deres modige præstation og velkommen til Grand Slam-vindernes klub, skrev tennislegenden på sin Twitter.

Og ifølge den danske tennisspiller er det rart endelig at kunne få sat en stopper for alles kritik om, at hun har været verdensranglistens nummer et uden en Grand Slam-sejr.

- Det er noget af det mest positive ved det hele. Jeg kommer ikke til at få det spørgsmål igen, men nu venter jeg på at få spørgsmålet om, hvornår jeg vinder min anden Grand Slam, sagde den danske tennisstjerne på pressemødet efter Grand Slam-triumfen.

Det spørgsmål kommer Peter Bastiansen ikke til at stille lige foreløbigt.

- Jeg var én af dem, der sagde, at hun nok aldrig ville komme til at vinde en Grand Slam. Men det har hun jo heldigvis modbevist. Du bliver målt på Grand Slams, og med sådan en sejr har du samtidig bevist, at du ikke kun er nummer et i verden af navn, men af gavn - og at du faktisk kan vinde de største titler.

Fortryder du den udtalelse?

- Jo, det kan man da godt sige, jeg gør. Det er jo altid let at være bagklog. Men dengang synes jeg ikke, at hun havde evnerne til at vinde en Grand Slam. Men det må jeg være den første til at erkende, at det har hun. I dag vil jeg påstå, at hun klart er verdens absolut bedste tennisspiller.

Og der er god grund til fortrydelse for dem, der har været kritiske over for Caroline Wozniacki. Det mener Eurosports tennisekspert Michael Mortensen.

- Det var det eneste, hun manglede på hendes CV. Nu er det en fuldbyrdet karriere, hun har haft. Nu har hun opnået alt. Nummer ét i verden, sæsonfinalerne og nu Australian Open. Det er fuldstændig komplet nu, siger Eurosports tennisekspert Michael Mortensen til TV 2 SPORT.

- Faren kan ikke lære hende mere

Selvom der ikke længere er mange fingre at sætte på Caroline Wozniacki ifølge Michael Mortensen, var 2010 dog langt fra den eneste gang, Peter Bastiansen var ude med kritik af Caroline Wozniacki.

I 2016 kaldte han Caroline Wozniacki 'mere kendis end tennisspiller'.

Og i 2011 var det så farmand og træner Piotr Wozniackis tur til at få kritik af Peter Bastiansen.

- Faren kan ikke lære hende mere, end hun allerede kan. Så den eneste vej til at blive endnu bedre er, at hun skifter træner, lød det i Ekstra Bladet.

Men da Caroline Wozniacki kunne strække armene i vejret som vinder af Australian Open, så var det med far-Piotr i trænerboksen.

Jeg kan sagtens se hende vinde US Open senere i år

Peter Bastiansen

Men også her må den tidligere tennisspiller Peter Bastiansen æde sine ord.

- Selvfølgelig har han været med til at skabe den Caroline, vi har nu. Men der har også været trænere og dygtige hittingpartnere inde over. Summen af alt det har været med til at skabe det her resultat, indrømmer Peter Bastiansen.

- Hun er én af de største

Med dagens sejr kan Caroline Wozniacki ikke bare kalde sig Grand Slam-vinder og verdens bedste tennisspiller.

Ifølge Peter Bastiansen så har hun også skrevet sig ind i dansk idrætshistorie som én af de største nogensinde.

- Det er jo bare at sige kæmpe tillykke. Hun har gjort det, som flere, inklusiv mig selv, ikke troede var mulig. Jeg synes, hun har bevist, at hun er blandt de største idrætsstjerner, vi nogensinde har haft i dansk idræt. Det her er på størrelse med EM i 1992 og Bjarne Riis’ Tour de France-sejr, lyder det fra Peter Bastiansen, der spår mere dansk Grand Slam-succes i fremtiden.

- Jeg håber, det her vil inspirere hende til at jagte endnu flere Grand Slam-titler. Hun er bedst på hardcourt, og jeg tror ikke, hun kan vinde på gruset i French Open eller græsset i Wimbledon, de underlag ligger lidt dårligere til hende. Men jeg kan sagtens se hende vinde US Open senere i år, lyder vurderingen fra Peter Bastiansen.

Du kan se Caroline Wozniacki i aktion i den kommende uge på TV 2 SPORT, når der fra tirsdag blændes op fra WTA-turneringen i Sankt Petersborg.