Tennis

Federer hylder Wozniacki efter danskerens største triumf

Tennisspilleren Roger Federer 'var virkelig glad' på Caroline Wozniackis vegne, da det lykkedes danskeren at vinde Australian Open.

Se WTA-turneringen i Skt. Petersborg med Caroline Wozniacki på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Roger Federer ved om nogen, hvordan det føles at vinde en Grand Slam-turnering. Søndag vandt han sin 20. af slagsen, da han besejrede kroatiske Marin Cilic i finalen i Australian Open.

Dagen forinden havde han fulgt med i kvindernes finale, og han var fuld af roser til Caroline Wozniacki, da han på sit vinderpressemøde blev spurgt til danskerens første Grand Slam-triumf.

- Det hele gik op i en højere enhed for hende i denne turnering og, ja, jeg var virkelig glad på hendes vegne, sagde Roger Federer ifølge Ekstra Bladet.

Den 36-årige schweizer kan tydeligt huske, da han vandt sin første Grand Slam-titel, og han har tidligere beskrevet det som 'det måske bedste øjeblik i sit liv'.

Derfor er Federer heller ikke i tvivl om, at Wozniacki nu er helt oppe i skyerne, og det skal hun også være, lød det videre fra manden med kælenavnet 'Kong Roger'.

Wozniacki tilbage som verdensetter

I finalen i Melbourne vandt Caroline Wozniacki over Simona Halep fra Rumænien. Triumfen i Australien har sendt danskeren tilbage på førstepladsen på WTA's rangliste og samtidig lukket munden på kritikerne.

- Det er rart, at jeg aldrig igen får spørgsmålet om, at jeg har været nummer ét uden en Grand Slam. Nu er jeg nummer ét, og jeg har en Grand Slam. Det er ret specielt, sagde Wozniacki på pressemødet efter finalen.

Nummer to på verdensranglisten er nu Halep, der har 7715 point - 250 point færre end danskeren, der har 7965 point.

Næste turnering for Wozniacki er WTA-turneringen i Skt. Petersborg. Hun står over i første runde og skal i anden runde møde den russiske wildcard-spiller Anastasia Potapova.

Du kan følge Caroline Wozniacki i Skt. Petersborg på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.