Tennis

Wozniacki forbigået som månedens spiller trods stor triumf

For Wozniacki sluttede januar med karrierens første Grand Slam-titel, men hun må nøjes med andenpladsen i kampen om at blive månedens spiller.

Caroline Wozniacki fik krammet på Simona Halep i Australian Open-finalen, men danskeren må se rumæneren løbe med titlen som månedens kvindelige spiller i januar.

Det er resultatet af en fanafstemning på WTA's hjemmeside, som er blevet offentliggjort fredag.

Sådan findes månedens spiller

Det er wtatennis.com, der udvælger de fire finalister, mens det er op til fansene via en afstemning at bestemme, hvem der skal løbe med den ærefulde titel.

Simona Halep har fået ikke mindre end 71 procent af stemmerne, mens Wozniacki må tage til takke med 25 procent. Tyske Angelique Kerber har fået 3 procent, og Elina Svitolina fra Ukraine har fået 1 procent.

I januar sikrede Simona Halep sig sin 16. WTA-titel i karrieren, da hun vandt Shenzhen Open i Kina. Det var samtidig anden gang, hun triumferede i turneringen, hvilket hun er den første spiller til at gøre.

Hård vej mod finalen

Derudover spillede rumæneren sig i sin tredje Grand Slam-finale, men vejen dertil var ikke uden problemer for verdensranglistens øjeblikkelige nummer to.

I tredje runde overlevede hun tre matchbolde mod amerikanske Lauren Davis og vandt efter tre timer og 45 minutter med 4-6, 6-4, 15-13. De 48 partier var en tangering af Australian Open-rekorden for flest spillede partier i en kvindelig singlekamp.

I semifinalen havde Angelique Kerber to matchbolde, men igen modstod Simona Halep det enorme pres og spillede sig i finalen med 6-3, 4-6, 9-7.

Her ventede så Caroline Wozniacki, og det blev en udmarvende kamp på næsten tre timer, som danskeren trak sig sejrrigt ud af. Wozniacki vandt dermed sin første Grand Slam i karrieren, mens Halep endnu har sin første til gode.

Senest Caroline Wozniacki blev kåret til månedens kvindelige spiller, var i oktober sidste år. Her vandt danskeren sæsonfinalerne i Singapore, hvilket gav hende 64 procent af stemmerne.