Tennis

Davis Cup-opgør er helt lige trods rekord-Løchtes sejr

Frederik Løchte Nielsen bragte Danmark foran med 1-0 mod Irland, som senere udlignede til 1-1 i kampe.

Det er helt lige mellem Danmark og Irland efter de to første singlekampe i Davis Cup-opgøret i Birkerød. Det står 1-1 efter lørdagens tenniskampe.

Frederik Løchte Nielsen vandt opgørets første single med 6-3, 7-6 over Simon Carr.

Danskeren er nummer 558 på verdensranglisten, hvor Carr er rangeret på 892.-pladsen.

Med sin optræden tangerede Frederik Løchte Nielsen ifølge Dansk Tennis Forbund rekorden for flest kampe for Danmark i Davis Cup.

Ligesom Torben Ulrich har den nu 34-årige Frederik Løchte Nielsen været i kamp 40 gange.

Foran 6-3, 5-4 havde Frederik Løchte Nielsen den første matchbold, men missede den og tabte efterfølgende sit serveparti.

Han holdt imidlertid nerverne i ro og var sikker i tiebreaken.

- Jeg fandt mere ro, da jeg vandt første sæt. Det var en erfaren sejr, vil jeg sige. Jeg kom aldrig rigtigt i flow, men det forventede jeg heller ikke, så det slog mig ikke ud af kurs.

- Det var en god sejr for mig. Jeg var glad for, hvordan det gik, specielt fordi jeg aldrig helt fandt mit flow i spillet, siger Frederik Løchte Nielsen i en pressemeddelelse fra Dansk Tennis Forbund.

Tidligere blev kampene i Europa/Afrika gruppe II spillet over tre dage. Fra i år skal de spilles over to dage. Til gengæld er længden af kampene nedsat fra maksimalt fem sæt til bedst af tre sæt.

Senere lørdag tabte Søren Hess-Olesen 7-5, 1-6, 3-6 til ireren Peter Bothwell i lørdagens anden singlekamp.

- Han tog sin chance i dag. Jeg ved godt, hvordan jeg skulle presse ham. Det fik jeg ikke gjort optimalt. Jeg er lidt skuffet over, at jeg holdt for meget igen i mit spil, siger Søren Hess-Olesen.

- Jeg returnerede okay, men han lå og styrede godt fra baglinjen. Han gik meget efter den, og den sad der tit. Cadeau til ham. Han spillede med lidt mere fart, end jeg gjorde.

Søndag skal herredoublen med Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann samt yderligere to singler i aktion.