Wozniackis familie i vild jubel: Se nye billeder i sekunderne efter triumfen

Caroline Wozniacki strøg til tops på verdensranglisten sidste søndag, og det var til stor glæde hos familien. Se, hvordan de oplevede triumfen her.

Se programmet ’Wozniackis triumf: Da barndomsdrømmen gik i opfyldelse' på TV 2 PLAY.

- Der er så mange følelser, som går igennem mit hoved. Jeg er selvfølgelig stolt og glad. Det er stadig surrealistisk.

Ordene fra Caroline Wozniacki umiddelbart efter triumfen i Australian Open sidste søndag var ikke til at tage fejl af. 16.000 kilometer væk sad Carolines bror, Patrick Wozniacki, foran tv-skærmen, og her var følelserne også til at få øje på. Faktisk var de svære at lægge låg på.

- Jeg var på nede knæ, som havde jeg scoret et afgørende VM-mål. Jeg sad og råbte ad tv-skærmen. Jeg tror, min nabo har været sindssyg over mig, siger Patrick Wozniacki.

Sammen venner, familie og Patrick Wozniackis nyfødte søn, Nicolas, fulgte de den dramatiske tresætskamp, og det var en nervepirrende oplevelse. Heldigvis endte det godt – og så var der plads til tårer.

- Min lille søn begyndte at græde og tænkte ’hvad er det, der foregår?’

- Jeg fattede det ikke helt. Da den sidste bold var slået, og jeg så hende (Caroline Wozniacki, red.) ligge dér… Jeg vidste bare, at nu var det slut, turneringen var færdig, og det var os, der stod på toppen. Jeg råbte og skreg og var simpelthen så glad, fortæller Patrick Wozniacki.

- Det er fuldstændig exceptionelt

Caroline Wozniacki er den første danske Grand Slam-vinder i singlerækkerne. Men hun er ikke den første danske Grand Slam-vinder på eliteniveau.

I herredouble har den danske tennisspiller Frederik Løchte Nielsen nemlig en titel i den fineste kategori. Den kom i hus, da han i 2012 tog fusen på alle favoritterne og vandt den prestigefyldte Wimbledon-turnering sammen med sin makker, Jonathan Marray. Også Løchte fulgte sin tenniskollega tæt i kampen for at vinde Australian Open.

- At se sådanne stærke følelser påvirkede mig gevaldigt, siger Frederik Løchte, som lovpriser den danske verdensetter.

- Hun er en af dem, som har vundet flest præmiepenge, hun er en af verdens mest kendte mennesker. Det er helt vanvittigt, at vi overhovedet snakker om hendes eftermæle.

Caroline Wozniacki bevægede sig med triumfen op på en fjerdeplads over flest præmiepenge af kvindespillere i karrieren. Hun har nu tjent små 180 millioner kroner. Og nu har hun også den Grand Slam-titel, som hun længe har hungret efter.

- Det har helt sikkert været en drøm, siden jeg var en lille pige. Jeg ville gerne være Grand Slam-vinder og være nummer et i verden. Nu har jeg opnået begge dele, og der er ikke nogen, der kan tage det væk fra mig. Så det er fantastisk, sagde Caroline Wozniacki efter triumfen.

Caroline Wozniacki kysser Australian Open-trofæet i Royal Botanical Gardens i Melbourne.
Caroline Wozniacki kysser Australian Open-trofæet i Royal Botanical Gardens i Melbourne. Foto: Ng Han Guan / Ritzau Scanpix

På verdensranglisten, som hun nu topper, har hun for bare få år siden været helt nede som nummer 74. Nu er hun tilbage, og det er en stor præstation ifølge den tidligere danske tennisspiller Kenneth Carlsen.

- Det er fuldstændig exceptionelt, at vi kan lave så god en spiller her i Danmark. Jeg tror ikke, folk forstår hvor stort det er. Det er måske verdens største kvindesport, hvor Danmark har nummer et i verden og en Grand Slam-vinder. Hendes eftermæle bør kun være positivt.

Caroline Wozniacki blev for første gang nummer et i verden den 11. oktober i 2010. Se meget mere om hendes vej mod den ultimative titel søndag aften på TV 2.