Wozniacki slipper for Sharapova efter overraskende exit

Den russiske tennisstjerne er ude af Qatar Open, efter hun tabte en maratonkamp til verdens nummer 92, Monica Niculescu fra Rumænien.

Se Wozniackis kampe på TV 2 SPORT eller TV 2 Play.

Én enkelt kamp. Det var, hvad russeren Maria Sharapova fik ved WTA Premier 5-turneringen Qatar Total Open.

Efter 2 timer og 38 minutters tennis måtte hun overraskende se sig besejret af Monica Niculescu, der vandt med 4-6, 6-4, 6-3 i første runde. Resultatet betyder også, at det nu er Niculescu, som Caroline Wozniacki kan møde i tredje runde.

Russiske fejl blev afgørende

Sharapova leverede 31 vinderslag undervejs i de tre sæt, men den afgørende faktor blev et hav af fejl. Hele 11 dobbeltfejl og 52 uprovokerede fejl kunne russeren notere sig for i nederlaget.

- Det er en Sharapova, der er helt ved siden af sig selv. Hun ved slet ikke, hvad hun skal stille op. En sensation er under opsejling, lød det således med få bolde igen fra TV 2 SPORTs ekspert Patrik Wozniacki.

Kort efter var 'sensationen' så en realitet, da kampen meget symptomatisk sluttede med endnu en russisk fejl. Sharapova skød bolden ud over baglinjen, og rumæneren tog sig til hovedet og svingede ketcheren i stor glæde.

- Niculescu var nærmest nede og begravet flere gange i løbet af opgøret, men alligevel kommer hun tilbage igen. Sikke en præstation. Det er ganske imponerende, tilføjede Patrik Wozniacki.

Russiske Sharapova ligger selv nummer 41 i verden, og hun var kommet ind i turneringen via et wildcard, mens rumæneren havde kvalificeret sig ind gennem kvalifikationen.

Ét parti varede 17 minutter

Niculescu er kendt for sin noget særprægede defensive stil, hvor hun benytter sig af en slice i både for- og baghånd. Og det havde favoritten Sharapova overordentligt svært ved at håndtere.

Russeren bragte sig dog foran med 5-2 i første sæt, men hun kom ikke ligefrem let til føringen. Ved stillingen 4-2 udspillede sig et parti på 17 minutter, hvor russeren først formåede at udnytte sin niende breakbold.

Også det efterfølgende parti var en sejtrækker. Rumæneren afværgede tre sætbolde og reducerede til 3-5. Det var dog en stakket frist, da Sharapova i stedet servede sættet hjem til 6-4.

I andet sæt var russeren ovenpå med et servegennembrud to gange, men Niculescu svarede begge gange tilbage og brød siden rent til sætsejr 6-4.

Også i tredje sæt kom Sharapova bedst fra start med et brud til 1-0, men Niculescu svarede prompte tilbage og brød siden afgørende til 5-3, inden hun servede sejren hjem med et rent parti. Undervejs i kampen udnyttede Niculescu 6/7 breakmuligheder, mens Sharapova kun brød 6/15 gange.

Maria Sharapova stod til et møde med Caroline Wozniacki i tredje runde, hvis begge spillere var nået så langt.

Som førsteseedet er Wozniacki oversidder i første runde, inden hun onsdag i anden runde skal møde vinderen af opgøret mellem tyske Tatjana Maria og landsmandinden Carina Witthöft.