Tennis

Wozniacki fortsætter samarbejde med fransk træningsmakker

Thibault Venturino skal hjælpe Caroline Wozniacki med at fastholde et højt niveau på tennisbanen.

Se Caroline Wozniackis første kamp i Qatar Total Open på onsdag på enten TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY.

Det var meningen, at 28-årige Thibault Venturino kun skulle have en rolle som 'hittingpartner' for Wozniacki i slutningen af 2017. Som en såkaldt træningsmakker.

Men franskmanden har gjort det så godt, at han også er at finde sammen med danskeren ved denne uges WTA-turnering i Qatar.

Hvad er en hittingpartner?

En hittingpartner er som regel en person, der både er træningsmakker og træner eller hjælpetræner. Wozniacki ansatte Bajin som sin hittingpartner i starten af 2017. I første omgang var det på en kort aftale, men danskeren valgte allerede i april at forlænge med en af Tourens mest eftertragtede hittingpartnere, inden samarbejdet stoppede efter 2017-sæsonen.

Og opskriften op til Wozniackis første kamp, som spilles onsdag, er simpel.

- Vi træner det samme hver gang. Nogle gange ændrer vi det lidt, men ellers er det altid det samme. Så det er let at udføre, siger Venturino til TV 2 SPORT.

Venturino blev første gang ansat som 'hittingpartner' for Wozniacki i slutningen af november. Her var planen, at han kun i december skulle hjælpe hende med forberedelserne til den nye sæson.

Han var derfor med til at hjælpe med danskerens grundform op til hendes triumf i Australian Open i januar.

- Jeg arbejdede med hende, før hun vandt Grand Slam-turneringen. Så det er fantastisk for mig, og jeg er så glad på hendes vegne. Intet kunne være bedre for hendes familie, fortæller franskmanden.

Vil stadig skifte mellem flere 'hittingpartnere'

I november fortalte Caroline Wozniackis far og træner, Piotr Wozniacki, at hans datter ville bruge lokale 'hittingpartnere' i løbet af sæsonen. Blandt andet i Qatar.

Selvom den plan nu er ændret en smule, betyder det ikke, at Venturino kommer til at være fast 'hittingpartner' hele sæsonen.

- Det fungerer fint, og han kommer med til nogle turneringer. Jeg rykker det dog stadig lidt rundt, så jeg får lidt forskellige partnere til forskellige turneringer, siger den danske verdensetter.

Inden Venturino kom til som 'hittingpartner', havde Wozniacki haft et otte måneder langt samarbejde med Sascha Bajin. Sejren i sæsonfinalerne blev deres sidste opgave sammen.

- Vi havde et rigtig godt år sammen, og det gik rigtig godt. Vi stoppede på en meget positiv måde, og der er ikke noget der, lød Wozniackis egen forklaring til TV 2 SPORT.

Piotr Wozniacki forklarede dengang til Jyllands-Posten, at Sascha Bajin ganske enkelt havde ambitioner om at få en større rolle.

- Sascha var en fornuftig dreng, meget dygtig og god at have på vores team, men han ville gerne mere. Han ville være regulær træner for Caroline, men vi ville ikke have ham til at overtage min plads. Caroline respekterer og har det godt med, hvad jeg kan bringe som træner, så det er meget svært at komme ind udefra, sagde han til avisen.

Thibault Venturino har tidligere været 'hittingpartner' for de franske topspillere Jo-Wilfried Tsonga og Richard Gasquet.