Tennis

Wozniackis modstander klar til revanche: - Jeg er forandret

Caroline Wozniacki møder hviderussiske Aliaksandra Sasnovich i tredje runde ved Indian Wells.  Adam Pretty / Ritzau Scanpix

Aliaksandra Sasnovich skal for anden gang i karrieren op mod Caroline Wozniacki, når de to mødes i tredje runde ved Indian Wells.

En ung og nervøs hviderusser mod en dansk tennisstjerne i storform. Sådan var rammerne i 2014 forud for kampen i anden runde ved Grand Slam-turneringen U.S. Open mellem Aliaksandra Sasnovich og Caroline Wozniacki.

Og resultatet blev herefter. Wozniacki vandt sikkert med 6-3, 6-4 over Sasnovich, der forinden havde været igennem kvalifikationen.

Nu er situationen ændret en smule, når de to mødes i tredje runde ved Indian Wells.

- Jeg mødte hende i 2014, vist nok ved US Open, men jeg var alt for nervøs. Det var min første Grand Slam og kamp på et stort stadion. Nu er situationen en lidt anden, fordi jeg er blevet ældre, 23 år - ikke gammel, ikke ung - og jeg er klar, siger Aliaksandra Sasnovich til TV 2 SPORT.

Hviderusseren bliver om to uger 24 år, og hun er siden Wozniacki-opgøret i 2014 blevet en etableret spiller på WTA-touren med en placering som nummer 49 på verdensranglisten.

- I dag er jeg en anden. Der er gået fire år. Jeg spiller anderledes, har en anden mentalitet, har forberedt mig fysisk på en anden måde, så alt er anderledes. Jeg er forandret, siger Sasnovich.

Men forandring er ikke nødvendigvis nok, når modstanderen er Caroline Wozniacki, der er på toppen af karrieren med den nylige Australian Open-titel og en placering som nummer to på verdensranglisten.

- Hun spiller rigtig godt for tiden. Hun vandt Australian Open og andre turneringer. Hun har været nummer et og er nu nummer to i verden. Jeg er bare nummer 49, siger Sasnovich.

- Alle kan slå alle. I morgen er en ny dag. Enhver dag er en ny dag. Bolden er rund, som jeg altid siger. Så alle har en chance.

Første gang i top 50

Aliaksandra Sasnovich slog i anden runde den 28.-seedede Anett Kontaveit fra Estland for anden gang i 2018.

Første sejr over Kontaveit kom i Brisbane i januar, hvor Sasnovich nåede helt til finalen.

Aliaksandra Sasnovich tabte i 2014 sin hidtil eneste kamp mod Caroline Wozniacki ved U.S. Open.

- Jeg kan spille varieret. Jeg kan spille aggressivt, jeg kan flugte, lave stopbolde, serve godt og returnere godt. Jeg kan spille god tennis, men jeg har stadig meget at forbedre, selvfølgelig. Jeg har stadig tid. Jeg er endnu ikke for gammel til tennis, så jeg nyder bare, hvad jeg laver på banen, siger Sasnovich.

Finalepladsen i Brisbane og et efterfølgende tredje runde-resultat ved Australian Open sendte for første gang i karrieren Aliaksandra Sasnovich ind i top 50 på verdensranglisten ved udgangen af januar.

Den placering har hun holdt fast ved, og hun føler sig helt klar til at møde verdens bedste spillere på verdens største stadions.

- Jeg er ikke nervøs mere, fordi jeg har spillet flere kampe på store stadioner. Jeg føler mig tilpas, jeg føler mig hjemme.

Du kan følge kampen mellem Caroline Wozniacki og Aliaksandra Sasnovich direkte på TV 2 SPORT. Kampen spilles natten til tirsdag, men det endelige spilletidspunkt er endnu ikke fastlagt.