Tennis

Tauson udtaget til landsholdet

Clara Tauson er klar til at stille op for Danmark igen ved årets Fed Cup. Heusi Action/Gabriel Heusi. / All rights reserved

Den unge danske tennisspiller Clara Tauson er for anden gang i karrieren udtaget til det danske Fed Cup-landshold.

For få dage siden kunne Clara Tauson glæde sig over at blive kåret til ’Årets Juniorttennisspiller’ af den danske sportspresse for anden gang.

Og der er grund til at smile for den 15-årige danske tennisspiller.

Mandag er hun nemlig blevet udtaget til det danske Fed Cup-landshold for anden gang i karrieren, når holdet skal spille landskampsturnering i Athen den 18.-21. april.

Udover Clara Tauson består det danske hold af Karen Barritza (25 år), Emilie Francati (20 år) og Maria Jespersen (26 år).

Og det er et hold, der ifølge Fed Cup-kaptajn Jens Anker Andersen, der kan være med til at spille Danmark op på det tredjehøjeste landsholdsniveau.

- Vores målsætning er at kvalificere os til en oprykningskamp. De seneste to år har vi ført 1-0 i den afgørende kamp, så en oprykning er mulig, hvis alt flasker, og vi rammer vores topniveau, siger Fed Cup-kaptajn Jens Anker Andersen i en pressemeddelelse fra Dansk Tennis Forbund.

  Årets udgave af Fed Cup i Europa/Afrika Zone gruppe 2 (Det fjerdehøjeste niveau) byder på et tætpakket program. Men ifølge Fed Cup-kaptajnen er det danske landshold klar på den opgave.

- Vi har udtaget et stærkt hold med en blanding rutinerede kræfter og unge talentmasse. Vi ser ofte, at spillerne løfter deres niveau, når de spiller med ’Danmark’ på ryggen. Med det komprimerede program in mente er det en stor fordel, at vi stiller med et hold, hvor alle fire spillere kan gå ind og bidrage på banen, siger Jens Anker Andersen.

Lodtrækningen til puljerne sker først dagen før første kamp. De øvrige nationer i Europe/Africa Zone Group II er Israel, Egypten, Bosnien Herzegovina, Grækenland, Luxembourg, Moldova og Norge.