Tennis

Publikum ’ønskede’, at Wozniackis forældre skulle dø

Caroline Wozniacki måtte se sig slået i anden runde ved Miami Open mod Monica Puig i en kamp, hvor publikum - ifølge danskeren - gik over stregen.

Stemningen var på kogepunktet, da Caroline Wozniacki natten til lørdag dansk tid måtte se sig slået af Monica Puig fra Puerto Rico i anden runde ved Miami Open. 

Normalt nyder danskeren stor opbakning fra publikum, når hun spiller turneringer i USA, men det var langt fra tilfældet i kampen mod OL-guldvinderen, hvor det tydeligt kunne ses og høres, at mange puertoricanere til dagligt bor i den amerikanske havneby.

.. hvis de opfører sig usportsligt og ønsker, at ens forældre skal dø

Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki kom ellers flyvende ud til kampen og vandt første sæt med 6-0. Men i de to efterfølgende sæt var det Monica Puig, der dominerede - og det kunne mærkes på stemningen. 

Stemningen var på kogepunktet, da Caroline Wozniacki natten til lørdag dansk tid måtte se sig slået af Monica Puig. Video: Christopher Roth

- Jeg spiller ikke lige så godt i andet sæt, og så kommer publikum også godt i gang og virkelig står bag hende. Og lige pludselig vender kampen, siger Caroline Wozniacki til TV 2 SPORT og tilføjer: 

- Én ting er, at man enten har publikum med eller imod sig, men det er noget andet, hvis de opfører sig usportsligt og ønsker, at ens forældre skal dø. Det er ikke så fedt, siger danskeren. 

Hvad er det, du hørte dernede? 

- Alle mulige ubehagelige ting. Men sådan er det, og jeg kan ikke rigtig gøre noget. 

Blev du påvirket af det? 

- Det er klart, det ikke er rart, når folk råber alle mulige grimme ting. En ting er, at man har support, men noget andet er, hvis det går over bord, siger Caroline Wozniacki, der for første gang i karrieren tabte til Monica Puig. 

Puertoricaneren vandt i 2016 OL-guld i Rio, hvor hun også nød en stor opbakning fra de mange tilskuere, og efter sejren over Wozniacki, sammenlignede hun kampen med hendes triumf i Rio for et halvandet år siden. 

- Jeg følte, jeg spillede i Rio igen. Jeg kunne mærke alle følelser og nerver på grund af det store publikum, og sådan har jeg ikke haft det i meget lang tid. Jeg forsøgte bare at forblive fokuseret, men det var ikke nemt, siger Monica Puig, der er nummer 82 på verdensranglisten. 

Kampen mod puertoricaneren var danskerens første i Miami, da hun sad over i første runde, og ikke siden WTA-turneringen i Wuhan i efteråret sidste år har danskeren tabt en kamp så tidligt i en turnering.

Resultatet betyder, at Caroline Wozniacki nu risikerer at rykke ned som nummer tre på verdensranglisten, hvis spanske Garbiñe Muguruza vinder turneringen.