Tauson vandt usædvanlig turnering: - Det var ekstremt koldt

16x9
Clara Tauson vandt ITF Junior-turneringen i Kroatien efter en overbevisende sejr i to sæt. Foto: Scanpix Denmark

Clara Tauson vandt søndag finalen ved ITF Junior-turneringen Perin Memorial - men turneringen blev spillet under nogle ganske særlige forhold.

Det hører sig til sjældenhederne, at tennis bliver spillet udendørs, nĂĄr temperaturerne er tæt pĂĄ frysepunktet. 

Men det var ikke desto mindre de forhold, som det danske tennistalent Clara Tauson spillede under, da hun i denne uge har spillet ITF Junior-turneringen Perin Memorial i Kroatien, hvor hun søndag vandt finalen efter to overbevisende sæt. 

- Det er dejligt at have vundet denne turnering, som har været ret speciel for os allesammen. Det er ikke hver dag, vi spiller kampe udendørs i temperaturer tæt på frysepunktet - og slet ikke i Kroatien, siger Clara Tauson til TV 2 SPORT. 

Det var mega koldt, og mine kinder var stivfrosne

Clara Tauson

- Det var ekstremt koldt at stå på banen i mere end en halvanden time om dagen. Jeg synes dog, at jeg tacklede situationen godt, og jeg var fokuseret på at yde mit bedste hele vejen igennem, siger tennistalentet videre. 

De første dage af turneringen startede programmet allerede tidligt på formiddagen, hvor temperaturerne lå tæt på frysepunktet, og derfor måtte danskeren tage alternative midler i brug. 

- Til min anden kamp i turneringen lå temperaturen kun på to grader ved kampstart, og derfor varmede jeg op i tre kvarter for at minimere risikoen for skader, siger Clara Tauson. 

- Det var mega koldt, og mine kinder var stivfrosne, da jeg efter en times spil havde slået italienske Elena Tiglea med 6-2, 6-0, siger Tauson. 

Arrangørerne valgte i resten af turneringen at udskyde programmet, så de kunne spille under varmere forhold. Det betød, at hun kunne spille søndagens finale mod Victoriia Dema fra Ukraine i syv graders varme. 

- Nu glæder jeg mig over sejren, men jeg er allerede på vej til Firenze, hvor jeg skal spille i næste uge. Og forhåbentligt er der lidt varmere i Italien, siger Clara Tauson.

Sejren betyder, at hun nærmer sig top 15 på juniorverdensranglisten. Hun er nu helt sikker på adgang til alle Grand Slam-turneringer hos juniorerne.