Tennis

14-årigt dansk tennistalent kan slå 70 år gammel rekord

Hvis tennisspilleren Holger Rune kommer i kamp mod Egypten i Davis Cup, slår han Kurt Nielsens aldersrekord fra 1948.

Når det danske herrelandshold spiller Davis Cup næste gang, er det med et nyt, ungt ansigt på holdet. Holger Rune hedder han, og han er bare 14 år gammel.

- Jeg vil være verdens bedste tennisspiller. Vinde alle Grand Slams, siger han til TV 2 SPORT.

- Det giver mig masser af selvtillid at vide, at jeg er så god, at jeg kan komme på Davis Cup-holdet.

Danmark spiller mod Egypten den 7. og 8. april, og bliver det til spilletid for stortalentet, kan han kalde sig den yngste debutant på landsholdet nogensinde.

En titel, der siden 1948 har tilhørt Kurt Nielsen. Han var 17 år og 166 dage gammel, da han fik sin debut, hvilket også var i et opgør mod Egypten. Til sammenligning vil Holger Rune være 14 år og 333 dage, hvis han gør det samme lørdag den 7. april.

. Video: Jonathan Sten Drivsholm

En gylden generation

Den beslutning ligger hos Danmarks holdkaptajn Kenneth Carlsen, som ikke er meget for at løfte sløret.

- Jeg udtager ikke noget hold på forhånd, men alle skal være klar til at spille, lyder det fra Kenneth Carlsen til TV 2 SPORT.

Selvom Carlsen ikke vil garantere spilletid, er han ikke bange for at rose Holger Rune.

- Holger har lært rigtig god teknik fra starten, så han er teknisk dygtig. Han er taktisk god, han er mentalt stærk. Han vil det virkelig 100 procent, og han har lavet rigtig gode resultater. Og hans fysik er kommet med, så han er en allround-spiller. Samtidig har han nogle våben, som kan gøre ham til en rigtig, rigtig farlig senior-spiller, siger Kenneth Carlsen, der nærer store forhåbninger til det unge tennistalent.

- Han har grundstenene. Man skal gerne være god teknisk, taktisk, fysisk og mentalt, og der ser det rigtig godt ud lige nu. Der er stadig lang vej endnu. Han er stadig kun 14, så der er ingen garanti for, at han bliver så god, som han drømmer om. Men hvis han bliver ved med at arbejde og ville det, så kan han blive den helt store stjerne. Også på verdensplan.

Holger Rune er ikke eneste nye navn på landsholdet. Også 16-årige Sebastian Grundtvig er udtaget for første gang, og ifølge den danske holdkaptajn er der gode udsigter for dansk herretennis.

- Jeg har taget Holger og Sebastian med, fordi det er de nye unge stortalenter. Vi har en gylden generation i dansk tennis, som kan blive fremtidens Davis Cup-spillere, så det er meget spændende at have dem med allerede nu, siger Kenneth Carlsen.

. Video: Jonathan Sten Drivsholm

- Det er vildt

Selv er Holger Rune glad for at være udtaget. Sidste år vandt han EM for U14-spillere. Nu håber han at blive den yngste danske landsholdsspiller nogensinde.

- Det er vildt. Jeg glæder mig virkelig meget. Det bliver virkelig sjovt - også når jeg er så ung - at være sammen med det gode team og heppe. Jeg håber selvfølgelig at komme på banen, men man kan ikke vide det.

Det 14-årige stjernefrø bruger fire timer på tennis hver dag og en time på fysisk træning. Selv siger han, at tennis fylder 'størstedelen af hans liv'. Derfor er det også noget specielt at være på landsholdet.

- Jeg håber, vi vinder. Hvis jeg selv får lov at spille, vil det være stort. Det bliver vildt, og jeg kommer til at fejre det - og gøre alt, hvad jeg kan for at vinde, siger Holger Rune, der er stolt af at være udtaget til den stjernebesatte turnering.

- Jeg har aldrig spillet Davis Cup før. Det er første gang, og alle de gode spillere er jo også med - Federer, Nadal og alle de der, så det bliver spændende.

Danmarks trup til Davis Cup-kampene mod Egypten

  • Frederik Løchte Nielsen
  • Thomas Kromann
  • Christoffer Kønigsfeldt
  • Sebastian Grundtvig
  • Holger Nødskov Rune