Tennis

Danmarks bedste er rørt over 14-årig: - Det er næsten utænkeligt

Holger Rune kan få debut på Davis Cup-holdet som den yngste dansker nogensinde. Hans potentiale er kæmpestort, mener Frederik Løchte Nielsen.

2003 var året, hvor Frederik Løchte Nielsen fik sin debut på Davis Cup-holdet. 2003 var også året, hvor tennistalentet Holger Rune blev født.

Trods den store aldersforskel træner begge spillere i denne uge frem mod weekendens Davis Cup-kampe mod Egypten.

Og Danmarks bedste tennisspiller på herresiden, Frederik Løchte Nielsen, er imponeret over, at Holger Rune kan få sin debut på landsholdet i en alder af blot 14 år.

- Det er næsten, så jeg bliver rørt til tårer - det er en situation, jeg aldrig har været udsat for i dansk tennis. Jeg vil nærmest gå så langt som at sige, at det næsten er utænkeligt i min tankegang.

- Vi har selvfølgelig haft nogle gode spillere i lang tid, men jeg tror i min tid, hvis du havde sagt til mig: "Du kommer til at spille Davis Cup med en 14-årig", så havde jeg fandme ikke troet på det, siger Frederik Løchte Nielsen til TV 2 SPORT.

Hvis Holger Rune får debut lørdag, bliver han den yngste debutant på det danske landshold nogensinde med sine 14 år og 333 dage.

I så fald vil han tage rekorden fra Kurt Nielsen, der tilbage i 1948 fik debut, da han var 17 år og 166 dage.

- Holger har en utrolig god, sund selvtillid, som vi alle sammen kunne lære noget af, og som vi ikke er vant til i Danmark - men på en meget sund måde, som gør, at han stadig er en fornuftig dreng. Meget flink. Ydmyg om opgaven, men har selvtillid i sin egen tennis, siger Frederik Løchte Nielsen.

- Han skal forhåbentlig ikke sammenligne sig med min karriere - det er jo fuldstændig uambitiøst for en, der er så god som ham

- Frederik Løchte Nielsen, tennisspiller

Potentialet er enormt

Holger Rune har blandt andet vundet U-14-EM i tennis, og dermed skriver han sig ind i samme eksklusive klub som f.eks. den tidligere verdensetter Novak Djokovic.

Og Frederik Løchte Nielsen er da heller ikke i tvivl om den unge danskers talent.

- Han skal forhåbentlig ikke sammenligne sig med min karriere - det er jo fuldstændig uambitiøst for en, der er så god som ham, siger tennisspilleren, der i stedet mener, at Holger Rune skal sammenlignes med internationale tennisspillere.

I disse dage har Holger Rune dog mulighed for at træne med blandt andre Frederik Løchte Nielsen, og det mener han, der kan blive meget lærerigt. Talentet håber især, at han kan blive bedre til at spille under pres og med flere publikum på lægterne.

- Jeg har set op til ham (red., Frederik Løchte Nielsen) et stykke tid, da jeg var mindre, og nu kan jeg jo spille op med ham, så det er fedt, siger Holger Rune til TV 2 SPORT.

I fremtiden drømmer det unge talent om at blive en del af den absolutte tennistop.

- Jeg vil være en legende som Roger Federer og vinde alle Grand Slams - og så vil jeg vinde OL i tennis, sagde Holger Rune til TV 2 SPORT i 2017.

Holger Rune, Frederik Løchte Nielsen og resten af det danske Davis Cup-hold krydser lørdag klinger med Egypten i Gentoftehallen.