Tennis

Wozniacki overvejer at boykotte turnering

Caroline Wozniacki forlod Miami Open med en meget grim oplevelse. Tilskuere råbte truende, at de ønskede, hendes forældre døde.

Ubehagelige tilråb om dødsønsker har fået Caroline Wozniacki til at overveje, om hun vil stille op i Miami Open fremover. 

Situationen i anden runde af årets turnering, hvor alvorlige skældsord blev råbt mod danskeren og hendes familie under kampen mod Monica Puig, har nemlig taget hårdt på både Wozniacki og hendes nærmeste. 

- At se Davids niece og nevø græde efter kampen og fortælle dem, at det var en unormal opførsel og modsat af hvordan man burde opgøre sig, det var ikke nogen god oplevelse. Jeg må tænker over, om jeg vil spille den turnering næste år eller ej. Det er ikke en beslutning, jeg har truffet endnu, siger Caroline Wozniacki ifølge The Telegraph.

Andenrundekampen i Miami har været Wozniackis dårligste oplevelse i år. Efter at Wozniacki havde vundet første sæt 6-0 begyndte truslerne at tage til, og inde på banen spillede Puig sig op og sikrede en sejr i tre sæt. 

Siden da har danskeren ikke været i kamp. Hun har brugt tiden på at slappe af, træne sig op til grussæsonen og så har hun reflekteret over sin karriere. Den fortsætter nemlig ufortrødent - bortset fra deltagelsen i Miami Open, der altså er usikker. 

I et længere indslag hos WTA fortæller hun følgende om sin karriere:

- Forhåbentlig er jeg ikke færdig endnu. Jeg har stadig meget mere tennis i mig, og jeg kommer til at gøre alt hvad jeg kan for at vinde så meget som muligt, siger Wozniacki til og tilføjer:

- Men uanset hvad der sker, så vil jeg være både glad, taknemmelig og stolt, hvis min karriere skulle slutte i morgen.

Det er ikke overraskende Wozniackis første Grand Slam-sejr, der har fuldendt danskerens imponerende karriere.

- At vinde min første Grand Slam og blive nummer et i verden på samme tid kunne jeg ikke have skrevet bedre.

- Det var to lange uger i Melbourne, og jeg var meget nervøs i dagene op til finalen. Det hele faldt i hak for mig, og det var et øjeblik, jeg har ventet på i lang tid.

Siden den ultimative sejr i januar har Wozniacki spillet fire turneringer. I Skt. Petersborg nåede hun kvartfinalen, mens hun spillede sig i semifinalen i Doha. Endda selvom hun stillede op af pligt. 

- Der er forpligtigelser og regler i tennis, og derfor er vi her i Qatar, sagde Piotr Wozniacki til TV 2 SPORT under turneringen.

Knap så godt gik det i de store amerikanske hardcourt-turneringer, hvor Wozniacki blev slået ud i fjerde runde i Indian Wells og allerede i anden runde ved Miami Open.

Siden da har danskeren holdt en lille turneringspause, men i næste uge indleder Wozniacki sin grussæson ved TEB BNP Paribas Istanbul Cup.

Turneringen vises på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.