Tennis

Danmark rykker op efter Tauson-sejr

15-årige Clara Tauson afgav blot tre partier, da hun bragte Danmark foran 1-0 i oprykningskampen mod Israel.

Det kvindelige danske tennislandshold er lørdag rykket op til Europe/Africa Zone Group I.

I oprykningsopgøret mod Israel bragte 15-årige Clara Tauson Danmark foran med 1-0, da hun slog den 14 år ældre Vlada Ekshibarova.

Danskeren vandt 6-2, 6-1 på lidt under halvanden time i Athen.

Dermed håndterede hun sine nerver på bedste vis.

- Jeg var lidt nervøs her til morgen, fordi jeg vidste, at jeg var først på, og det kunne blive en afgørende single. Men jeg følte ikke så mange nerver, da jeg kom ind for at spille.

- Jeg føler, at jeg fandt mit spil fra starten af. Hun spillede lidt underligt, men jeg kom rigtig godt fra start, og så kørte jeg rimelig meget igennem hende efter første sæt. Jeg er glad for, at jeg kunne præstere under pres, siger Tauson.

I dagens anden kamp kunne Karen Barritza sikre Danmark oprykning med en sejr over Jula Glushko.

Men den danske kvinde missede tre matchebolde i andet sæt og tabte istedet i tre sæt med 6-1, 5-7 og 1-6.

I den sidste og afgørende kamp sikrede den danske double med Emilie Francati og Maria Jespersen den danske oprykning.

Parret vandt i to sæt med cifrene 6-3, 6-4.

Oprykningen vækker naturligt nok begejstring hos Fed Cup-kaptajnen Jens Anker Andersen.

- Jeg er meget stolt af hele holdet. Det har været en rutsjebane tur uden lige. En super start fra Clara. Så fulgte Karen godt op og spillede fantastisk. Vi var tæt på at have vundet kampene allerede efter singlerne. Men den gik i tre sæt og vi tabte. Så gik doublen ud og præsterede fantastisk og vandt en super kamp.